Verdens Dyreste Web-adresse

Domænenavne er big business, og nogle virksomheder er villige til at lægge millioner af kroner for en nem og enkel web-adresse. Mange af disse web-adresser har været ejet af privatpersoner(domænehajer), som så har solgt videre til højstbydende.  Disse 10 web-adresser er de dyreste der nogensinde er solgt.
10. Diamond.com: 7,5 millioner dollars

Hvis man sælger diamanter på nettet, vil man naturligvis gerne eje domænet Diamond.com. Derfor købte smykke-forhandleren Ice web-adressen i 2006 for 7,5 millioner dollars af virksomheden Odimo Inc.

9. Business.com: 7,5 millioner dollars

Domænet blev solgt for 7,5 millioner dollars i december 1999. Business.com, der er et markedsførings-netværk, blev oprindeligt stiftet af Jake Winebaum, som var formand for Walt Disney Internet Group.

8. Fb.com: 8,5 millioner dollars

Det sociale medie Facebook købte i november 2010 fb.com for 8,5 millioner dollars. Sælgeren var American Farm Bureau Federation.

7. Porn.com: 9,5 millioner dollars

Domænet Porn.com blev købt af virksomheden MXN Limited i 2007 for 9,5 millioner dollars. I forbindelse med salget udtalte mægleren, at Porn.com vil vise sig at være et værdifuldt aktiv for MXN Limited på grund af sit betydelige antal daglige besøgende.”

6. Hotels.com: 11 millioner dollars

I et BBC-interview forklarede den tidligere Hotels.com-direktør, David Roche, at 11 millioner dollars virkede som et vanvittigt beløb, da virksomheden købte domænet i 2001. Men i dag kan vi se, at det var et rigtigt godt tilbud, udtalte han.
5. Sex.com: 13 millioner dollars

Sex sælger – også når det gælder domænenavne. Ifølge Reuters blev sex.com solgt af den konkursramte ejer, Escom LLC, for 13 millioner dollars i 2010. I øjeblikket er siden ejet af Clover Holdings. Domænet har desuden været omdrejningspunkt for stor retssag, som forfatteren Kieren McCarthy har skrevet en bog om.

4. Insure.com: 16 millioner dollars

I oktober 2009 solgte et forsikringsmægler-firma domænet Insure.com til marketings-virksomheden QuinStreet for 16 millioner dollars.

3. Internet.com: 18 millioner dollars

Domænet internet.com, der giver et overblik over trends, nyheder og produkter på nettet, blev solgt for hele 18 millioner dollars i august 2009. Det blev købt af virksomheden QuinStreet, som også ejer insure.com.

2. Privatejet.com: 30,18 millioner dollars

I 2012 købte virksomheden Nations Luxury Transportation domænet for hele 30,18 millioner dollars. Det var tidligere ejet af holding-firmaet Dont Look Media.com. I øjeblikket er siden ikke tilgængelig.

1. VacationRentals.com: 35 millioner dollars

I 2007 blev domænet solgt for hele 35 millioner amerikanske dollars, hvilket gør det til den dyreste domæne-handel nogensinde. Køberen var virksomheden HomeAway, og ifølge domaininvesting.com udtalte administrerende direktør Brian Sharples, at domænet blev købt for at undgå, at konkurrencen Expedia fik fingre i det.
1 Kommentar

  1. Det er nogle høje beløb for bare et enkelt domæne!

    Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest