fbpx

Vælg Side

VERDENS MEST POPULÆRE SPORT

Verdens Mest Populære Sport

Hvilken sport er verdens mest populære sport, hvor bliver den spillet henne, og hvor mange fans har sporten.

Sport bliver spillet og fulgt over hele verdenen hvad enten man er aktiv eller følger med på sidelinjen. Nogle sportsgrene er vokset meget i popularitet, hvilket har skabt lukrativ industrier og skabt milliarder af kroner i indtægter, især i de udviklede lande. Se her hvilken sport der er verdens mest populære sport.

10. Golf

450 Millioner fans

Det anslås at ca. 450 millioner fans i hele verdenen følger med i Golf. Golf er mest populær i Vesteuropa, Østasien og Nordamerika. I Golf handler det om at få golfkuglen i hul på færrest mulige slag. Golf startede i Skotland, hvorefter den spredte sig til England og sidenhen ramte resten af verdenen.

9. Rugby

475 Millioner fans

På verdensplan anslås det at rugby har en fanskare på ca. 475 millioner. Rugby startede helt tilbage i middelalderens England og spredte sig til engelske kolonier som Australien og New Zealand, hvor rugby er blevet rigtig stort. Rugby spilles af 2 hold på hver 15 spillere, hvor det gælder om at bære, sparke, eller aflevere en rugbybold over modstanderes linje for at score point.

8. Baseball

500 Millioner fans

Baseball har ca. 500 millioner følgere verdenen over. Baseball er størst i USA, Caribien og Japan. Baseball startede med at blive spillet i forskellige versioner, inden det vandt landsdækkende popularitet i det 19. århundre. Baseball spredte sig til andre dele af verdenen og udviklede sig til det moderne spil, som der bliver spillet i dag.

7. Basketball

825 Millioner fans

Det anslås at basketball har 825 millioner af følgere verdenen over. Basketball blev opfundet af Dr. James Naismith i 1891 i USA. Det blev i sin tid skabt som et alternativ til fodbold, da basketball kunne spilles indendørs og chancerne for at blive skadet var væsentligt mindre. Basketball spilles af 2 hold på hver 5 spillere, hvor det gælder om at kaste bolden ned i en kurv som hænger 3 meter over banen.

6. Bordtennis

875 Millioner fans

Det anslåes at bordtennis bliver fulgt af over 875 millioner fans verdenen over. Bordtennis startede i England i det 19. århundrede og har sidenhen spredt sig til mange andre lande heriblandt Sydkorea, Sverige og Kina. Bordtennis bliver også omtalt som “Ping Pong” og blev til at starte med set som en miniudgave af Tennis. Bordtennis spilles af 2 spillere som ved hjælp af et lille bat, skal have en let bold over nettet på modstanderne halvdel af bordet.

5. Volleyball

900 Millioner fans

På verdensplan vurderes det at ca. 900 millioner af fans følger med i volleyball. Volleyball er mest populært i Vesteuropa og Nordamerika. Volleyball blev opfundet i USA af William G. Morgan i 1895. Han lånte elementer fra Basketball, Tennis, Håndbold og Baseball til sine ide’er bag udførelsen af volleyball. Volleyball består af 2 hold på 6 spillere, som skal få bolden over nettet og ned på modstanderens banehalvdel.

4. Tennis

1 Milliard fans

Tennis følges verdenen over af mere end 1 millard fans. Tennis er en meget gammel sport, som først blev spillet af egypterne, romerne, og grækerne. Den mere moderne form for tennis startede i Frankrig. Herefter spredte tennis sig til andre dele af Europa og sidenhen til hele verdenen. Tennis bliver spillet af 2 hold på enten 1 eller 2 spillere hver. Det gælder om med en ketsjer, at slå tennisbolden over nettet og ramme indenfor stregerne på modstanderens banehalvdel.

3. Hockey

2 Milliarder fans

Hockey har en fanskare på 2 milliarder og er mest populær i Europa, Afrika, Asien og Australien. Hockey blev skabt i England tilbage i 1800 tallet. Hockey minder meget om fodbold, bortset fra at spillerne bruger hockeystave til at føre bolden fremad i stedet for fødderne. De mest vindene hold indenfor sporten, finder du i Indien, Australien og Pakistan.

2. Cricket

2,5 Milliarder fans

På verdensplan vurderes det at ca. 2,5 milliarder af fans følger med i cricket. Sporten er mest populær i England og Commonwealth-landene, som er de tidligere britiske koloni-lande som f.eks. Indien, Sri Lanka, Bangladesh, Pakistan og Australien. Den første version af cricket startede i det 16. århundrede i England og blev i det 18. århundrede gjort til en national sport.

1. Fodbold

4 Milliarder fans

Fodbold er den mest populære sport i verdenen og det anslås at mere end 4 milliarder af fans følger med i sporten. Det svarer til mere end halvdelen af verdenens befolkning. Den allerførste form for fodbold kan spores helt tilbage til år 200 i Kina. Den moderne form for fodbold begyndte i England, hvor det hurtigt samlede stor interesse og spredte sig til alle andre dele af verdenen. Fodbold er meget populær i Europa, hvor vi bl.a har Premier League i England og La Liga i Spanien.  Fodbold består af 2 hold på hver 11 spillere, som skal forsøge at sparke eller heade fodbolden ind i modstanderens mål.

HVAD SIGER I?

Vi er meget interesseret i at høre din mening om denne liste. Derfor er du mere end velkommen til at skrive en kommentar.

Verdenslisten.dk

Om forfatteren

Verdenslisten

Verdenslisten har i løbet af de seneste år haft mere end 500.000 besøgende på siden. Visionen er at skabe en side til den nysgerrige læser, samt give et hurtigt vidensoverblik på en lang række af forskellige emner. Vi har gjort et stort arbejde ud af at lave nogle af nettets mest kompetente top 10 lister. Alle vores blogindlæg er lavet ud fra nogle af de mest troværdige kilder på internettet.

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate

Kategorier

Statistik

  • 1
  • 41
  • 359
  • 2.035
  • 37.120

ARKIVER