Verdens Dyreste Fodboldspillere

Titlen som verdens dyreste fodboldspiller er en af de mest prestigefyldte i fodboldens verden, lige nu sidder Gareth Bale på tronen med hans rekord skifte fra Tottenham til Real Madrid tilbage i 2013.

Det er værd at nævne at denne kategori har ændret sig flere gange uden der er sket nye transfers, men med tiden kommer der flere oplysninger frem i forbindelse med de helt store handler, det er blandt andet sket i handlerne med Neymar og Luis Suaraz.
9. Angel Di Maria – Real Madrid til Manchester United – 75 mio. € (562,5 mio. kr.)

Handlen for den argentinske spiller, var i 2014 den største nogensinde i Britisk fodbold. Den Argentiske kant spillede sig sammen med resten af det argentinske landshold til finalen under VM i 2014, men missede finalen, på grund af en skade. Angel Di Maria handlen er dog høj nok til at være på en delt 9 plads.  

9. Zinedine Zidan – Juventus til Real Madrid – 75 mio. € (562,5 mio. kr.)

En af historiens bedste fodboldspillere er den franske stjerne, Zinedine Zidan, han ligger sammen med Angel Di Maria på en delt 9. plads over verdens dyreste handler nogensinde. Han kom til Real Madrid fra Juventus helt tilbage i 2001.

8. Kevin De Bruyne – Wolfsburg til Manchetster City – 78 mio. € (585 mio. kr.)

Sommeren 2015 stod bag en del af verdenshistoriens største fodbold handler. En af handlerne var den Belgiske landsholdspiller, Kevin De Bruyne, som blev solgt fra Wolfsburg til Manchester City til en pris på 585 mio kr. Handlen er nok til at gøre belgieren til verdens 8. dyreste fodboldspiller nogensinde.

7. James Rodriguez – Monaca til Real Madrid – 79,5 mio. € (596,25 mio. kr.)

En af de bedste spillere under VM slutrunden i 2014 i Brasilien, colombianeren scorede i samtlige kampe, hvilket placerede ham på 1. pladsen som VM topscore. Real Madrid kvitterede for den gode præstation under VM, ved efter slutrunden at købe James Rodriguez fra AS Monaco.
6. Luis Suárez Liverpool til FC Barcelona – 81,7 mio. € (613 mio kr.)

Den kontroversielle fodboldspiller, Luis Suárez, blev i sommeren 2014 solgt fra Liverpool til FC Barcelona. Handlen skete efter at uruguayaneren for tredje gang i karrieren havde bidt en modspiller, hvilket han fik en 4 måneders lang karantæne for, under VM i Brasilien 2014.

5. Neymar – Santos til FC Barcelona – 86,2 mio. € (647 mio. kr.)

Den Brasialienske superstjerne Neymar, lander på listens 5. plads. Barcelona prøvede gennem længere tid at holde prisen på Neymar hemmelig, og offentliggjorde til at starte med en langt lavere købspris på Neymar, men efter flere retsager i forbindelse med handlen fandt man ud af, at prisen på Neymar lød på 647 mio. kr.

4. Gonzalo Higuain – Napoli til Juventus – 90,0 mio. € (675 mio. kr.)

3. pladsen på listen går til den tidligere Real Madrid spiller, Gonzalo Higuain, som i en sen alder er blevet solgt til et beløb, der gør ham til verdens 4. dyreste fodboldspiller nogensinde mellem de to italienske klubber Napoli og Juventus.

3. Christiano Ronaldo – Manchester United til Real Madrid –  94 mio. € (705 mio. kr.)

En af verdenshistoriens bedste fodboldspillere,  blev i 2009 solgt til Real Madrid fra Manchester United, for 94 mio euro. Portugiseren har i mange år været blandt verdens bedste fodboldspiller i skarp konkkurene med sin evige rival, Lionel Messi.

2. Gareth Bale – Tottenham til Real Madrid – 100.759.418 mio. € (755,7 mio kr.)

Den walisiske fodboldspiller, Gareth Bale, skiftede i 2013 fra Tottenham til den spanske konge-klub Real Madrid. Prisen på Gareth Bale blev i første omgang annoncerede til at ligge under prisen på Cristiano Ronaldo, men senere er den nøjagtige pris på Gareth Bale blevet afsløret til at være 101.759.418 mio. euro, svarende til 755,7 mio. danske kroner.

1. Paul Pogba – Juventus til Manchester United – 105 mio. € (780 mio. kr.) (*Mulighed for klausul på yderligere 5 mio. )

Paul Pogba forlod tilbage i 2012 Manchester United til fordel for Juventus på en såkaldt free transfer. Her blev Pogba en kæmpe succes og var med til at få Juventus tilbage på højeste plan. Gennem sin tid i Juventus og sin tid på det franske landshold, øgede Pogbas de næste 4 år sin markedsværdi enormt og der blev længe snakket om, at hvis han blev solgt, så vil han blive verdens dyreste fodboldspiller. Det skete så i august 2016, hvor Manchester United (i tæt kapløb med Real Madrid) købte ham tilbage og gjorde ham til verdens dyreste fodboldspiller og derfor en førsteplads på denne liste.

* Klausulen bliver trådt i kraft hvis han forlænger med Machester United inden for 5 år, eller hvis han bliver solgt videre til en anden klub for mere en 50 mio. €.

 

2 Kommentarer

  1. Pogba spiller ikke på det italienske landshold, men på det franske 🙂

    Svar
    • Tak for det Michael. Fejlen er rettet. 🙂

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest