Verdens Dyreste Fodboldspillere

 Titlen som verdens dyreste fodboldspiller er en af de mest prestigefyldte i fodboldens verden, med kæmpe handlen mellem Barcelona og PSG er Neymar den absolutte dyreste spiller i verdenshistorien, med en pris på over 1,6 mia. danske kroner.

Priserne på fodboldspillerne i vores liste er opgjort ud fra en EURO-Kurs på 750.

 

Kilde: Wikipedia og Diverse fodbold medier.

Sidst opdateret: 29-10-2017

 

 

 
10. Zinedine Zidan – Juventus til Real Madrid – 77,5 mio. € (581,25 mio. kr.)

En af historiens bedste fodboldspillere er den franske stjerne, Zinedine Zidan, runden listen af over verdens dyreste handler nogensinde. Han kom til Real Madrid fra Juventus helt tilbage i 2001. Idag er Zinedine Zidane træner for Real Madrid. 

9. James Rodriguez – Monaco til Real Madrid – 79,5 mio. € (596,25 mio. kr.)

En af de bedste spillere under VM slutrunden i 2014 i Brasilien, colombianeren scorede i samtlige kampe, hvilket placerede ham på 1. pladsen som VM topscore. Real Madrid kvitterede for den gode præstation under VM, ved efter slutrunden at købe James Rodriguez fra AS Monaco.

8. Luis Suárez Liverpool til FC Barcelona – 81,7 mio. € (613 mio kr.)

Den kontroversielle fodboldspiller, Luis Suárez, blev i sommeren 2014 solgt fra Liverpool til FC Barcelona. Handlen skete efter at uruguayaneren for tredje gang i karrieren havde bidt en modspiller, hvilket han fik en 4 måneders lang karantæne for, under VM i Brasilien 2014.

7. Romelu Lukaku – Everton til Manchester United – 85 mio. € (637,5 mio. kr.)

Romelu Lukaku har efterhånden været i en del Premier League klubber gennem karrieren har han spillet sig op til at være en af verdens bedste angribere, derfor købte Manchester United ham i sommeren 2017 til beløb svarende til 637,5 mio. kr. hvilket gør Romelu Lukaku til verdens 7. dyreste fodboldspiller nogensinde. 

6. Gonzalo Higuain – Napoli til Juventus – 90,0 mio. € (675 mio. kr.)

6. pladsen på listen går til den tidligere Real Madrid spiller, Gonzalo Higuain, som i en sen alder er blevet solgt til et beløb, der gør ham til verdens 6. dyreste fodboldspiller nogensinde mellem de to italienske klubber Napoli og Juventus.
5. Christiano Ronaldo – Manchester United til Real Madrid –  94 mio. € (705 mio. kr.)

En af verdenshistoriens bedste fodboldspillere,  blev i 2009 solgt til Real Madrid fra Manchester United, for 94 mio euro. Portugiseren har i mange år været blandt verdens bedste fodboldspiller i skarp konkkurene med sin evige rival, Lionel Messi.

4. Gareth Bale – Tottenham til Real Madrid – 100.759.418 mio. € (755,7 mio kr.)

Den walisiske fodboldspiller, Gareth Bale, skiftede i 2013 fra Tottenham til den spanske konge-klub Real Madrid. Prisen på Gareth Bale blev i første omgang annoncerede til at ligge under prisen på Cristiano Ronaldo, men senere er den nøjagtige pris på Gareth Bale blevet afsløret til at være 101.759.418 mio. euro, svarende til 755,7 mio. danske kroner. 

3. Paul Pogba – Juventus til Manchester United – 105 mio. € (780 mio. kr.) (*Mulighed for klausul på yderligere 5 mio. )

Paul Pogba forlod tilbage i 2012 Manchester United til fordel for Juventus på en såkaldt free transfer. Her blev Pogba en kæmpe succes og var med til at få Juventus tilbage på højeste plan. Gennem sin tid i Juventus og sin tid på det franske landshold, øgede Pogbas de næste 4 år sin markedsværdi enormt og der blev længe snakket om, at hvis han blev solgt, så vil han blive verdens dyreste fodboldspiller. Det skete så i august 2016, hvor Manchester United (i tæt kapløb med Real Madrid) købte ham tilbage og gjorde ham til verdens dyreste fodboldspiller og derfor en førsteplads på denne liste.

* Klausulen bliver trådt i kraft hvis han forlænger med Machester United inden for 5 år, eller hvis han bliver solgt videre til en anden klub for mere en 50 mio. €.

 

2. Ousmane Dembélé – Dortmund til FC Barcelona. 105 mio. € (787,5 mio. kr.) 

Super talentet fra Dortmund blev solgt til Barcelona kort efter Barcelona havde solgt Neymar til PSG. Handlen er den 2. største i fodbold historien.

1. Neymar – Barcelona til PSG – 222 mio. € (1,665 mia. kr.)

Den Brasialienske superstjerne Neymar, lander på listens 1. plads. Med skiftet fra Barcelona til PSG er Neymar den suverænt dyreste fodboldspiller i verdenshistorien, han er den eneste spiller der er blevet solgt for over 1 mia. danske kroner og han har pænt stykke ned til nummer 2 på listen.
1 Kommentar

  1. Tak for det Michael. Fejlen er rettet. 🙂

    Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest