Verdens Største Lande

Hvilken land er verdens største i forhold til indbyggertal, hvor i verden ligger det, og hvor mange bor der i landet. Find svaret ved at tage et kig på vores opdateret liste over verdens største lande (befolkningstal).

Kilde: Wikipedia
 

 

 

 

10 . Japan – 127,3 mio.

Listen rundes meget passenede af med endnu et asiatiske land. Japan har et indbyggertal på 127,3 mio. Landet har i mange år været den økonomiske stormagt i Asien.

 

 

 

 

9. Rusland – 143,5 mio.

Rusland lander på listens 9. plads med et indbyggertal på 143,5 mio. I starten af 00’erne havde Rusland en negativ befolknings vækst, men de senere år er antallet af indbyggere igen steget i den gamle stormagt.

 

 

 

 

8. Bangladesh – 156,6 mio.

Listens 8. plads indtages af det det mindste land rent geografisk af vores 10 lande på listen. Indbyggertallet i Bangladesh ligger på 156,6 mio.

 

 

 

 

7. Nigeria – 173,6 mio.

Listens eneste afrikanske land er Nigeria der med sine 173, 6 mio. er klart det største land i afrika og det eneste på dette kontinent der runder de 100 millioner indbyggere. 

 

 

 

 

6. Pakistan – 182,1 mio.

Endnu et asiatiske land lander på listens 6. plads. Det krigsplagede land er med sine 182, 1 mio. indbyggere verdens 6. største land.
 

 

 

 

5. Brasilien – 200,4 mio.

Det første og eneste sydamerikanske land på listen er Brasilien der med sine 200,4 mio. indbyggere er klart det største sydamerikanske land og indtager en flot 5. plads på listen over verdens største lande.

 

 

 

 

4. Indonesien – 249.9 mio.

De fleste mennesker er faktisk ikke klar over det, men Indonesien er et kæmpe land i forhold til indbyggertallet hele 249,9 mio. indbyggere bor der i det asiatiske land. De asiatiske lande dominere i stor grad vores top ti liste.

 

 

 

 

3. USA – 316,1 mio.

Klodens indtil videre eneste supermagt, ligger nummer 3 på listen over verdens største lande. USA har dog en pænt stykke vej til kæmperne på listen.

 

 

 

 

2. Indien – 1,252 mia.

Nummer 2 på listen over verdens største lande (indbyggertal) er Indien. Ifølge flere prognoser vil Indien være verdens største land inden 2050, da landet har en større befolknings vækst end Kina. Indien er verdens største Demokrati.

 

 

1. Kina – 1,357 mia.

Verdens største land målt på antalllet af indbyggere, Kina, har en imponerede folkemængde på hele 1,357 mia mennesker. Hvilke betyder at næsten 20 % af hele verdens befolkning lever i det kommunistiske land. Kina har ellers igennem mange år prøvet at reducerer antallet af indbyggere med deres et-barns politik.

 

 
2 Kommentarer

  1. Tak for info det viste jeg ikke

    Svar
  2. tak for info, vidste det allerede

    Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest