fbpx

Vælg side

BRYLLUPSDAGE

BRYLLUPSDAGE

Få en oversigt over de forskellige bryllupsdage

Et bryllup er en fantastisk dag for ægteparret og forbundet med rigtig mange traditioner, men hvad med alle de mange bryllupsdage som kommer efterfølgende. Har du styr på alle bryllupsdagene og de traditioner som følger med på selve dagen.

Vi giver dig her overblikket over alle de bryllupsdage man som ægtepar har mulighed for at opnå i Danmark, samt hvilke traditioner der er forbundet med de mest kendte bryllupsdage. 

Papirbryllup

1 år
Til selve brylluppet er der tradition for at toppen af selve bryllupskagen skæres af og gemmes i fryseren. Når ægteparret så fejrer Papirbryllup året efter skal toppen af kagen ud af fryseren og spises.
Papirbryllup

Kobberbryllup

12½ år

På denne dag når ægteparret har været gift i 12½ år, fejres dagen sammen med venner og familie. Ude foran hoveddøren opstilles en halv æresport som er pyntet med gran og blomster, samt et par af parrets sko. Ægteparret bliver vækket med morgenmusik i form af trompeter og sang. Efterfølgende bliver familie og venner inviteret indenfor til kaffe, kage og brød. Bryllupsdagen fejres ofte med en stor fest en af de efterfølgende dage.

Kobberbryllup

Sølvbryllup

25 år

Når ægteparret har holdt sammen i 25 år hedder det et Sølvbryllup. Bryllupdagen fejres meget på samme måde som ved et Kobberbryllup, men denne gang bliver der opstillet en hel æresport som venner og familie har lavet. Igen bliver ægteparret vækket med hornmusik og sang, hvorefter den står på et flot morgenbord. Herefter bliver der igen ofte afholdt en stor fest en af de efterfølgende dage, for at fejre at ægteparret har været gift i 25 år.

Sølvbryllup

Guldbryllup

50 år

Hvis ægteparret har holdt sammen i 50 år kalder man det et Guldbryllup. Bryllupsdagen fejres på samme måde som et Kobberbryllup og Sølvbryllup med æresport, hornmusik og morgenbord. Igen bliver der en af de efterfølgende dage arrangeret en stor fest, hvor man fejrer ægteparrets Guldbryllup. I 2018 fejrede 14.500 ægtepar et Guldbryllup, hvilket er det højeste antal der nogensinde er målt.

Guldbryllup

Diamantbryllup

60 år

Hvis et ægtepar har formået at holde sammen i 60 år kalder man det et Diamantbryllup. På selve dagen modtager man et brev med en hilsen fra Kongen eller Dronningen, hvori man bliver ønsket tillykke med den store dag. Den kommune som ægteparret bor i, giver besked til Hoffet om at ægteparret har været gift i 60 år. I 2018 kunne 4000 ægtepar fejre Diamantbryllup.

Diamantbryllup

SAMLET OVERSIGT OVER ALLE BRYLLUPSDAGE

 

Antal år

Navn på Bryllupsdagen

0 Bryllup
1 Papirbryllup
2 Bomuldsbryllup
3 Læderbryllup
4 Blomsterbryllup eller hyacintbryllup
5 Træbryllup
6 Sukkerbryllup
7 Uldbryllup
8 Bronzebryllup
9 Pilbryllup eller Stråbryllup
10 Tinbryllup
11 Stålbryllup eller Ravbryllup
12 Silkebryllup
12½ Kobberbryllup
13 Kniplingsbryllup
14 Elfenbensbryllup
15 Krystalbryllup
16 Månebryllup
17 Ametystbryllup
18 Margueritbryllup
19 Granatbryllup
20 Porcelænsbryllup
21 Turkisbryllup
22 Alliancebryllup
23 Tulipanbryllup
24 Karatbryllup
25 Sølvbryllup
30 Perlebryllup
35 Koralbryllup
40 Rubinbryllup
45 Safirbryllup
50 Guldbryllup
55 Smaragdbryllup
60 Diamantbryllup
65 Krondiamantbryllup
70 Jernbryllup
75 Atombryllup eller kronjuvelbryllup
80 Egebryllup
90 Granitbryllup

HVAD SIGER I?

Vi er meget interesseret i at høre din mening om denne liste. Derfor er du mere end velkommen til at skrive en kommentar.

Verdenslisten.dk

Om forfatteren

Verdenslisten

Verdenslisten har i løbet af de seneste år haft mere end 500.000 besøgende på siden. Visionen er at skabe en side til den nysgerrige læser, samt give et hurtigt vidensoverblik på en lang række af forskellige emner. Vi har gjort et stort arbejde ud af at lave nogle af nettets mest kompetente top 10 lister. Alle vores blogindlæg er lavet ud fra nogle af de mest troværdige kilder på internettet.

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate

Kategorier

Statistik

  • 0
  • 75
  • 522
  • 2.733
  • 48.469

Seneste kommentarer

ARKIVER