Danmarks Højeste “Bjerge”

Hvilket “bjerg” er Danmarks højeste, hvor højt er det, og hvor i landet ligger det. Det kan du finde ud af ved at tage et kig på vores opdateret liste over Danmarks Højeste Bjerge.

Danmarks højeste “bjerge” er målt i: Meter Over Havets overflade, som er forkortet M.O.H.

Ved rangordning af punkterne frasorteres de punkter, der ligger under 2 km (2000 længdemeter) fra et højere beliggende punkt, som allerede indgår i rangordningen. Derfor er Ejerbavnehøj ikke med på listen. I dette tilfælde er det Yding Skovhøj der ligger tættere på end 2000 længdemeter

 

Kilde: Wikipedia
 

 

 

10. Brande Krat – 141 m.o.h.

I them i Jylland ligger den sidste top der runder top ti listen af over Danmark højeste bjerge. Toppen på Brande krat ligger  141 meter over havets overflade. 

 

 

 

9. Ravnebakke – 142 m.o.h.

Ravnebakke ligger på Bornholm og er det andet “bjerg” på Bornholm der ligger på top ti listen over danmarks højeste “bjerge”. Toppen på Ravnebakke ligger 142 meter over havets overflade. 

 

 

 

8. Aborrebjerg – 143 m.o.h.

Aborrebjerg er danmarks 8. højeste tinde og ligger på Møns Klint på Møn. Aborrebjerg er 143 meter højt.

 

 

 

7. Himmelbjerget – 147 m.o.h.

Danmarks vel nok mest kendte “bjerg”, Himmelbjerget, er 147 meter højt. Himmetbjerget ligger i Gl. Rye i Jylland.

 

 

 

6.  Sorring Loddenhøj – 148 m.o.h.

Danmarks 6. højeste tinde er Sorring Loddenhøj som er 148 meter over havets overflade. Sorring Loddenhøj ligger i Sorring i Jylland. 

 
 

 

 

5. Them Bavnehøj – 153 m.o.h.

Them Bavnehøj er Danmarks 5. højeste “bjerg” med sine 153 meter over havets overflade. “Bjerget” ligger i Them i Jylland. 

 

 

 

4. Rye Sønderskov – 157 m.o.h.

I Gl. Rye i Jylland ligger Danmarks 4. højeste “bjerg”. Rye Sønderskov er 157 meter over havets overflade og dermed Danmarks 4. højeste punkt. 

 

 

 

3. Rytterknægten – 162 m.o.h.

En af Danmarks mest kendte “bjerge”, Rytterknægten på Bornholm, indtager listens 3. plads. Rytterknægten er 162 meter over havets overflade.

 

 

 

2. Yding Skovhøj – 170,77 m.o.h.

2. pladsen på listen over Danmarks højeste “bjerge” går til Yding Skovhøj i Yding i Jylland, med sine 170,77 meter over havets overflade.

 

 

 

 

1. Møllehøj – 170,86 m.o.h. 

Danmarks højeste naturlige punkt blev først fastlagt ved nye landopmålinger tilbage i 2005. Møllehøj er med sine 170,86 meter over havets overflade, Danmarks højeste punkt. Møllehøj ligger i Ejer i Jylland. 

 
2 Kommentarer

 1. Hvor er Ejerbavnehøj på listen? Den burde ligge som nr. 3 med sine 170,35 meter over havets overflade!

  Svar
  • Hej Frank.

   Ved rangordning af punkterne frasorteres de punkter, der ligger under 2 km (2000 længdemeter) fra et højere beliggende punkt, som allerede indgår i rangordningen. Derfor er Ejerbavnehøj ikke med på listen. I dette tilfælde er det Yding Skovhøj der ligger tættere på end 2000 længdemeter.

   Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest