fbpx

Vælg side

DANMARKS HØJESTE PUNKT

Danmarks Højeste Punkt

Hvilket punkt er Danmarks højeste, hvor højt er det, og hvor i landet ligger det. Det kan du finde ud af ved at tage et kig på vores opdateret liste.
Danmarks højeste punkt er målt i: Meter Over Havets overflade, som er forkortet M.O.H.
Ved rangordning af punkterne frasorteres de punkter, der ligger under 2 km (2000 længdemeter) fra et højere beliggende punkt, som allerede indgår i rangordningen. Derfor er Ejerbavnehøj ikke med på listen. I dette tilfælde er det Yding Skovhøj der ligger tættere på end 2000 længdemeter

10. Brande Krat

141 m.o.h.

I Them i Jylland ligger Brande Krat, hvis øverste punkt ligger 141 meter over havets overflade. Flot tærren og gode udsigter kendetegner listen over Danmarks højeste punkt.

9. Ravnebakke

142 m.o.h.

2 gange er Bornholm repræsenteret på listen over Danmarks højeste punkter, Bornholm er også på listen over Danmarks største øer. Højeste punkt på Ravnebakke befinder sig 142 meter over havets overflade. Born

8. Aborrebjerg

143 m.o.h.

Trods titlen er Aborrebjerg ikke imponerende i størrelse i forhold til normale bjerge, men der stadig tale om et af Danmarks højst placeret punkter, med en højde på 143 meter over havets overflade.

7. Himmelbjerget

147 m.o.h.

At have titlen som Danmarks højeste “bjerg” er ikke ensbetydende med at “bjerget” også er Danmarks højeste punkt. Himmelbjerget i Gl. Rye i Jylland har sit højeste punkt blot 147 meter over havets overflade.

6. Sorring Loddenhøj

148 m.o.h.

Som alle de andre punkter på denne liste, er der her tale om en lokation med en fremragende udsigt over det danske landskab, punktet ligger i Sorring i Jylland.

5. Them Bavnehøj

153 m.o.h.

Igen befinder vi os i det jyske, fælles for de fleste bavnehøje er at de ligger højt og synligt placeret i landskabet. Punktet der er tale om er Them Bavnehøj, punktet befinder sig 153 meter over havets overflade.

4. Rye Sønderskov

157 m.o.h.

På listen over Danmarks højeste punkter skal vi i denne omgang til Gl. Rye i Jylland. Rye Sønderskov er målt til at være 157 meter over havets overflade.

3. Rytterknægten

162 m.o.h.

En af Danmarks mest kendte højde punkter ligger på Bornholm, toppen er målt til at være 162 meter over havets overflade.

2. Yding Skovhøj

170,77 m.o.h.

Yding Skovhøj i Yding i Jylland, er med sine 170,77 meter over havets overflade Danmarks næsthøjeste punkt, nogle kilder peger på at Yding Skovhøj er Danmarks højeste punkt, men på vores liste er Yding Skovhøj henvendt til 2. pladsen.

1. Møllehøj

170,86 m.o.h.

Danmarks højeste naturlige punkt blev først fastlagt ved nye landopmålinger tilbage i 2005. Møllehøj er med sine 170,86 meter over havets overflade, Danmarks højeste punkt. Møllehøj ligger i Ejer i Jylland.

Hjælp os med billeder

Vi takker på forhånd

11 + 2 =

HVAD SIGER I?

Vi er meget interesseret i at høre din mening om denne liste. Derfor er du mere end velkommen til at skrive en kommentar.

Verdenslisten.dk

Om forfatteren

Verdenslisten

Verdenslisten har i løbet af de seneste år haft mere end 500.000 besøgende på siden. Visionen er at skabe en side til den nysgerrige læser, samt give et hurtigt vidensoverblik på en lang række af forskellige emner. Vi har gjort et stort arbejde ud af at lave nogle af nettets mest kompetente top 10 lister. Alle vores blogindlæg er lavet ud fra nogle af de mest troværdige kilder på internettet.

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate

DanishEnglish

Kategorier

Statistik

  • 114
  • 115
  • 972
  • 4.153
  • 63.919

Seneste kommentarer

ARKIVER

Logo

Tilmeld vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret med de sidste nyheder og top 10 lister på verdenslisten.dk. Vi holder også løbende konkurrencer hvor der er mulighed for at vinde fede præmier!

Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev. :-)