Danmarks Højeste Snit (uddannelser)

Hvilken uddannelse kræver det højeste snit, hvad ligger snittet på og hvilket universitet tilbyder uddannelsen, det kan du finde ud af ved at tage et kig på vores opdateret liste over Danmarks højeste snit for videregående uddannelser.
10. Medicin, Københavns Universitet – 11,1

10. pladsen går til en af Danmarks mest prestigefyldte uddannelser, Medicin, Københavns Universitet kræver et snit på 11,1 hvilket er 0,1 procentpoint lavere end sidste år. Til de mange studerende der ikke kommer ind via kvote 1 på uddannelsen og istedet prøver lykken via kvote 2 kan nævnes at kun 56 ud af 1351 ansøgere kom ind sidste år. Hvilket understreger populariteten af denne uddannelse. www.kvote2ansøgning.dk 

9. AP Graduate in Multimedia Design and Communication, Erhvervsakademi Sjælland – 11,2

På listens 9. plads finder vi AP Graduate in Multimedia Design and Communication, som du kan læse på Erhvervsakademi Sjælland.

8. AP Graduate in Service, Hospitality and Tourism Management, Erhversakademi Sjælland – 11,3

Endnu en af AP graduate uddannelserne der her tager et ordentlig spring op ad listen på de uddannelser med det højeste snit i Danmark, AP Graduate in Service, Hospitality and Tourism Management, lander på listens 8. plads.

7. Psykologi, Københavns Universitet – 11,5

Endnu en af de velkendte uddannelser dukker op på listens 7. plads. Psykologi, Københavns Universitet har igennem en lang årrække været en af Danmarks mest populære uddannelser.

6. AP Graduate in Multimedia Design and Communication, Erhvervsakademiet CBA – 11,6

6. Pladsen på listen går til uddannelsen, AP Graduate in Multimedia Design and Communication, Erhvervsakademiet CBA, uddannelsen krævede sidste år kun et snit på 7,7 for kvote 1 ansøgere. 
5. Erhvervsøkonomi, HA (Projektledelse), Copenhagen Business School – 11,7

5. pladsen indtages af en forholdsvis ny uddannelse Erhvervsøkonomi, HA (Projektledelse) blev oprettet tilbage i 2013 og uddannelsen synes kun at blive mere populær for hvert år der går. 

4. AP Graduate in Computer Science, Erhvervsakademiet CBA –  11,8

listens højdespringer, AP Graduate in Computer Science, har aldrig før været på top 10 listen over de uddannelser med det højeste snit. Der er flere af AP graduate uddanelserne, der har ramt listen i år, og det skal nok mere ses i lyset af besparelser på uddannelses området og derfor færre studiepladser end uddannelses popularitet. 

3. International Business and Politics, Copenhagen Business School – 11,8

3. pladsen på listen, International Business and Politics på CBS også kendt som det private erhvervslivs svar på statskundskab. Mange er ikke klar over det, men det er kun 60 % af de optagne der bliver optaget via kvote 1 på denne uddannelse og der er i alt 140 der bliver optaget på uddannelsen i år.

2. Molekylær biomedicin, Københavns Universitet – 11,9

Ligesom sidste år lander Molekylær biomedicin igen i år på listens 2. plads med et snit på 11,9 som faktisk er 0,2 procentpoint under sidste års snit.

1. International Business, Copenhagen Business School – 12,2

I mange år har International Business på CBS været en af de mest prestigefyldte uddannelser i Danmark og igen i år lander den på 1. pladsen over de uddannelser der kræver det højeste snit. I år bliver i alt 180 optaget på uddannelsen og kun 60 % af dem er via kvote 1.
0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest