fbpx

Vælg side

DANMARKS LÆNGSTE ÅER

Danmarks Længste Åer

Hvilken å er Danmarks længste, hvor lang er den, og hvor i landet ligger den. Det kan du finde ud af ved at tage et kig på vores opdateret liste over Danmarks længste åer.

10. Odense Å

53 km

På danmarks tredje største ø Fyn, ligger Odense Å som er en integreret del af bybilledet I Odense. Odense Å strækker sig over en samlet distance på i alt 53 km.

9. Kongeåen

65 km

Kongenåen har haft en større historisk betydning for Danmark end alle af de andre åer på listen, tilbage i historien udgjorde åen den naturlige grænse mellem Danmark og hertugdømmet i Slesvig. Kongeåen er i alt 65 km lang.

8. Ribe Å

67 km

De fleste danskere kender nok Ribe for deres domkirke, men byen har også en af Danmarks største åer. Ribe Å er især kendt for at være et velbesøgt sted for mange danske lystfiskere der drømmer om at få en laks på krogen.

7. Vidå

68 km

Vidå er ikke en Danmarks mest kendte åer, til trods for det er det stadig en af Danmarks længste med en længde på i alt 68 km. Vidå er placeret i Sønderjylland.

6. Karup Å

78 km

Karup Å er placeret i Vestjylland, og strækker sig over en distance på i alt 78 km. Åen er især kendt for sit havørredfiskeri, og hvert år drager tusindener af lystfiskere til Karup Å i forsøget på at fange en havørred.

5. Suså

83 km

Den eneste å på Sjælland der tilhører gruppen af Danmarks største åer er Suså. Åen strækker sig over en distance på i alt 83 km. Sjællandske lystfiskere tager til åen for at fiske efter gedder, aborrer og karper.

4. Skjern Å

94 km

Turren går igen til Vestjylland, her på listen over Danmarks største åer, Skjern Å er i alt 94 km lang. Selvom Skjern Å ikke er Danmarks længste, er det den å i Danmark der indeholder den største vandmængde.

3. Varde Å

99 km

Endnu engang befinder vi os i det vestlige Jylland, Varde Å er en af Danmarks mest populære åer for de danske laksefiskere, og hvert år bliver nogle af de største ferskvands-laks fanget netop her. Varde Å er i alt 99 km lang.

2. Storå

104 km

I det vestlige Jylland ligger en af Danmarks største åer, som navnet på åen også antyder. Storå strækker sig over en distance på i alt 104 km, og er ligesom mange andre af de store danske åer er åen et trækplaster for mange danske lystfiskere.

1. Gudenåen

158 km

Danmark mest kendte og længste å er Gudenåen, som befinder sig i Østjylland. I alt strækker Gudenåen sig over 158 km. Gudenåen er det eneste vandløb i Danmark, der på sine største steder kan betragtes som en flod. Verdens største floder er top 10 listen, der viser dig de 10 største floder i verden. 

HVAD SIGER I?

Vi er meget interesseret i at høre din mening om denne liste. Derfor er du mere end velkommen til at skrive en kommentar.

Verdenslisten.dk

Om forfatteren

Verdenslisten

Verdenslisten har i løbet af de seneste år haft mere end 500.000 besøgende på siden. Visionen er at skabe en side til den nysgerrige læser, samt give et hurtigt vidensoverblik på en lang række af forskellige emner. Vi har gjort et stort arbejde ud af at lave nogle af nettets mest kompetente top 10 lister. Alle vores blogindlæg er lavet ud fra nogle af de mest troværdige kilder på internettet.

2 Kommentarer

 1. Jens Ove Møller

  Hvorfor er Ryå med sine 62 km ikke med på liste over Danmarks længste åer?

  Svar
  • bjarne stig hansen

   Fint og inspirerende, men både Halleby Å, Ry Å og Uggerby Å er længere end Odense Å.
   Mvh
   Bjarne Stig Hansen

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate

Kategorier

Statistik

 • 2
 • 75
 • 524
 • 2.735
 • 48.471

Seneste kommentarer

ARKIVER