Danmarks Største Gyldne Håndtryk

På denne liste vil nogle af Danmarks mest forgyldte personer fremgå. Fælles for dem alle er, at de ved fratrædelse eller opsigelse af deres stilling i virksomhed alle har fået et gyldent håndtryk, som kun vi andre kan drømme om.

 

Kilde: Sammensat af flere forskellige kilder, fra den danske finansverden
 

 

 

10.  Klaus Kjærulff – 28,9 mio. kr.

Klaus Kjærulff var tidligere direktør i rederiet Torn, og forlod efter eget ønske posten i 2008. Med sig kunne han ifølge selskabets regnskab tage 28,9 mio. kr. i forbindelse med sin aftrædelse, hvilket giver ham en 10. plads på denne liste over Danmarks største gyldne håndtryk.

 

 

 

9. Lise Kingo – 32,2 mio. kr.

Lise Kingo var tidligere HR-direktør i Novo Nordisk, og kunne efter 12 års tro tjeneste tage 32,2 mio. kr. med sig i fratrædelsesgodtgørelse.

 

 

 

8. Allan Leighton – 34 mio. kr.

Da Allen Leighton forlod Pandora efter kun halvlandet år, fik han en fratrædelsesbonus på 34 mio. kr. Pandora er kendt for sine meget høje lønninger og har tidligere benyttet sig af disse fratrædelsesbonusser.

7. Jørn P. Jensen – 42 mio. kr.

På listens 7. plads finder vi Jørn P. Jensen, som blev fyret fra sin stilling som finansdirektør tilbage i 2015, dog kuinne han sætte en del penge ind på bank kontoen efter fyringen med et gyldent håndtryk på 42 mio. kr.

 

6. Henning Dyremose – 46 mio. kr.

Henning Dyremose forlod i 2006 posten som topchef i TDC, for at overtage bestyrelsesformand posten i samme selskab. Med sig fik han lige omkring 46 mio. kr. i bonus, aktier og optioner som tak for 8 års hårdt arbejde.
 

 

 

5. Jørgen Buhl Rasmussen – 51 mio. kr.

Jørgen Buhl Rasmussen blev i 2015 fyret i Carlsberg efter en større nedtur på det russiske marked, han kunne dog glæde sig over danmarkshistoriens 5. største gyldne håndtryk med et beløb på 51. mio kr.

 

 

 

 

4. Lisa Drakeman – 50,7 mio. kr.

Lise Drakeman var frontfigur for Genmabs efter en brat afsked med virksomheden i 2010. Hun fik 41 mio. kr. i fratrædelsesordning, men oven i hatten fik hun også 3 års løn, så beløbet landede på 50,7 mio. kr.

 

 

 

 

3. Laurids Jessen – 55 mio. kr.

I 2007 forhold en af de mest succesfulde erhversmænd i nyere tid Skako industries med et gyldent håndtryk på ikke mindre end 55. mio kr til følge, dette bringer ham en på 3. pladsen på listen med danmarkshistoriens største gyldne håndtryk.

 

2. Lars Rieben Sørensen – 66 mio. kr.

På listens 2. plads finder vi, Lars Rieben Sørensen, han blev både i 2015 og 2016 kåret til den bedst performende CEO af Harvard Business Review, inden han forlod stillingen som adm. direktør i Novo Nordisk i slutningen af 2016 med danmarkshistoriens næststørste gyldne håndtryk.

 

 

 

1. Kåre Schultz- 72,7 mio kr. 

På listen suveræne førsteplads finder vi Kåre Schultz, som i foråret 2015 skiftede posten ud som direktør i Novo Nordisk, med posten som direktør i medicinalvirksomheden Lundbeck. Med sig fik han et gyldent håndtryk på hele 72,7 mio. kr. og må siges at være klart nr. 1 på denne liste over Danmarks største gyldne håndtryk.
0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest