fbpx

Vælg side

DANMARKS STØRSTE ØER

Danmarks Største Øer

Hvilken ø er Danmarks største, hvor stor er den målt i antal kvadrat kilometer, og hvad er navnet på øen. Det kan du finde ud af ved at tage et kig på vores opdateret liste over Danmarks største øer. 

10. Møn

218 km²

Møn er en meget naturskøn ø, som ligger lige Sydøst for Sjælland. Øen er især kendt for Møns Klint, som er Danmarks højeste klint. Møn har et samlet areal på 218 km².

9. Langeland

284 km²

Øen der mere end noget andet andet er kendt for sin store sommer festival af samme navn. Langeland ligger mellem Lolland og Fyn, og Rudkøbing er øens største by. Langeland har et samlet areal på 284 km².

8. Als

312 KM²

Placeret i Lillebælt mellem Jylland og Fyn ligger øen Als som har et samlet areal på 312 km². Øens største by er Sønderborg med over 25.000 indbyggere.

7. Mors

363 KM²

Mors er den store ø der ligger i Limfjorden i Nordjylland. Øen dækker over et samlet areal på 363 km², og øens største by er Nykøbing Mors.

6. Falster

514 KM²

Danmarks sydligste punkt Gedser ligger på Falster, hvor der er mulighed for at tage en direkte færge til Tyskland. Øens største by er Nykøbing Falster, og øen dæker over et samlet areal på 514 km² .

5. Bornholm

588 KM²

I folkemunde bliver Bornholm også kaldet solskinsøen, fordi de angiveligt har flere solskinstimer end resten af landet. Bornholm har et samlet areal på i alt 588 KM², og øens største by er Rønne.

4. Lolland

1.243 KM²

Lolland er en af Danmarks største øer placeret i det sydlige Danmark. Øens største by er Nakskov, og fra øen er det muligt at tage en færgeforbindelse direkte til Tyskland. Lolland har et samlet areal på i alt 1.243 KM².

3. Fyn

2.985 KM²

Øen i midten af Danmark der forbinder de to landsdele Sjælland og Jylland, og hvor Danmarks 3. største by Odense er placeret. Øen har et samlet areal på i alt 2.985 KM².

2. Vendsyssel-Thy

4.685 km²

Øen bliver også kaldt Nørrejyske Ø, og store danske byer som Hjørring og Frederikshavn er placeret på denne ø, samt Danmarks nordligste by Skagen. Øens samlede areal er på i alt 4685 km².

1. Sjælland

7.031 km²

Hovedstadsøen Sjælland er Danmarks største ø. I alt dækker Sjælland over et samlet areal på 7.031 km². København er ikke bare Sjællands største by, det er også Danmarks største by, og er den eneste i landet med over 1 mio. indbyggere.

HVAD SIGER I?

Vi er meget interesseret i at høre din mening om denne liste. Derfor er du mere end velkommen til at skrive en kommentar.

Verdenslisten.dk

Om forfatteren

Verdenslisten

Verdenslisten har i løbet af de seneste år haft mere end 500.000 besøgende på siden. Visionen er at skabe en side til den nysgerrige læser, samt give et hurtigt vidensoverblik på en lang række af forskellige emner. Vi har gjort et stort arbejde ud af at lave nogle af nettets mest kompetente top 10 lister. Alle vores blogindlæg er lavet ud fra nogle af de mest troværdige kilder på internettet.

5 Kommentarer

 1. Theo

  Grønland er Kongeriget Danmarks største ø

  Svar
  • Anonym

   walla walla habibi

 2. Stefan

  Tror det er fordi denne top 10 kun kigger på selve landet Danmark.

  Svar
  • Verdenslisten

   Grønland er et selvstyre og betegnes derfor ikke som en af Danmarks største øer. 🙂

  • Stefan

   Ja det var også det jeg tænkte. Tak for svaret. 🙂

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate

Kategorier

Statistik

 • 8
 • 75
 • 530
 • 2.741
 • 48.477

Seneste kommentarer

ARKIVER