fbpx

Vælg side

DANMARKS STØRSTE SØER

Danmarks Største Søer

Hvilken søer topper listen over Danmarks største søer, hvor stort et areal dækker de over, og hvor i Danmark ligger de. Det kan du finde ud af ved at tage et kig på vores opdateret liste over Danmarks største søer.

10. Søndersø

8,52 km²

Søndersø ligger på Lolland og er Lollands største sø. Søen har et samlet overflade areal på 8,52 km². Der er tale om en lavvandssø med en maksimal dybde på omkring 5 meter.

9. Skanderborg Sø

8,60 km²

I Østjylland ligger Skanderborg Sø som med et overflade areal på 8,60 km² er en af Danmarks største søer. Søen har en maks. dybde på 18,8 meter.

8. Filsø

9,15 km²

I Vestjylland ligger søen Filsø som dækker et samlet areal på 9,15 km². Tidligere i historien var Filsø Danmarks næststørste sø, men grundet en støre afvanding op gennem 1900-tallet er søens overflade markant reduceret.

7. Furesø

9,41 km²

Furesø er placeret i Nordsjælland. Søen er ikke bare en af Danmarks største søer målt på overflade areal, det er også Danmarks dybeste sø, med en maks. dybde på 37,7 meter

6. Tissø

12,33 km²

På Vestsjælland ligger en søen Tissø, som på grund af navnet er velkendt i de fleste danskeres bevidsthed. Søen dækket over et samlet areal på 12,33 km².

5. Saltbæk Vig

16,10 KM²

På Vestsjælland ligger endnu en af Danmarks største søer lidt nord for Kalundborg. Der er tale om en brakvandssø, som samlet dækker over et areal på 16,10 km².

4. Mossø

16,90 km²

Tæt på Skanderborg i Østjylland ligger Mossø. Søen dækker over et samlet areal på 16,90 km². Søen har en længde på knap 10 km og en bredde på små 2 km. og er en del af Gudenåsystemet. Gudenåen er også på listen over Danmarks længste åer.

3. Stadil Fjord

17,13 KM²

Til trods for navnet er Stadil Fjord ikke en fjord, men en sø. Søen dækker et areal på i alt 17,13 km² og ligger i Vestjylland. Trods sin store størrelse, er den maksimale dybde i søen kun på omkring 2,5 m.

2. Esrum Sø

17,29 km²

En anden af Danmarks største søer ligger også i Nordsjælland, der er her tale om Esrum sø som dækker et areal på 17,29 km² . Søen er markant dybere end Arresø på listens 1. plads og har en maks. dybde på 22,53 m.

1. Arresø

39,87 km²

Danmarks absolut største sø ligger i Nordsjælland og er Arresø. Søen dækker et areal på ikke mindre end 39,87 km², hvilket gør, at den er over dobbelt så stor som Danmarks næststørste sø.

HVAD SIGER I?

Vi er meget interesseret i at høre din mening om denne liste. Derfor er du mere end velkommen til at skrive en kommentar.

Verdenslisten.dk

Om forfatteren

Verdenslisten

Verdenslisten har i løbet af de seneste år haft mere end 500.000 besøgende på siden. Visionen er at skabe en side til den nysgerrige læser, samt give et hurtigt vidensoverblik på en lang række af forskellige emner. Vi har gjort et stort arbejde ud af at lave nogle af nettets mest kompetente top 10 lister. Alle vores blogindlæg er lavet ud fra nogle af de mest troværdige kilder på internettet.

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate

Kategorier

Statistik

  • 10
  • 75
  • 532
  • 2.743
  • 48.479

Seneste kommentarer

ARKIVER