fbpx

Vælg side

SOLSYSTEMETS STØRSTE PLANETER

Solsystemets Største Planeter

Hvilke planeter er solsystemets største planeter, og hvor mange gange større end Jorden er de. Det kan du finde ud af ved at tage et kig på vores opdateret liste over solsystemets største planeter.
Flere af solsystemets planeter har forskellige diametre alt afhængig af om man måler diameteren ved ækvator eller ved planeternes poler, det skyldes at flere af solsystemets planeter har fladere poler, der er trykket lidt sammen, blandt andet på grundt af planeternes rotationsfart.
Diameteren vi har valgt er tage udgangspunkt i ved udformningen af denne liste, er den ved ækvator.

9. Pluto (Dværg Planet)

2.376 km. diameter

Selvom Pluto siden 2006 ikke længere har betegnelsen planet, tager vi den alligevel med på listen. Pluto betegnes nu som en dværg planet og er ca. 5 gange mindre end Jorden. Pluto blev opdaget for første gang i år 1930.

8. Merkur

4.879 km. diameter

Merkur har en størrelse på kun 4.879 km. i diameter. Navnet Merkur stammer efter den romerske gudommelighed Merkur, som var gudernes budbringer. Merkur er den planet der i vores solsystem der ligger tættest på solen. Merkur er ca. 2,5 gang mindre end jorden.

7. Mars

6.792 km. diameter

Mars er solsystemets 7. største planet og den bliver også kaldt for “den røde planet” pga, dens rødlige overflade. Med sine kun 6.792 km i diameter er Mars kun ca. halvt så stor som jorden, hvilket er nok til at få en 7. plads på denne top 10 liste.

6. Venus

12.104 km. diameter

Venus er jordens “tvilling” planet med stort set samme størrelse som Jorden. Venus stammer fra den romerske gudinde som repræsenterede kærlighed og skønhed. Venus lander på listens 6. plads med en diameter på 12.104 km.

5. Jorden

12.756 km. diameter

Vores planet Jorden er solsystemets 5. største planet. med en diameter på 12.756 km. Jorden ligger nr. 3 i forhold til placering fra solen. I henhold til radiometrisk datering og andre beviser mener man at jorden blev dannet for over 4,5 milliarder år siden. En stor del af Jordens landlige overflade tilhører Rusland som topper listen over verdens største lande

4. Neptun

49.528 km. diameter

Neptun minder meget om Uranus i størrelse og masse, og bliver derfor nogle gange kaldt tvilling planet til Uranus. Neptun er dog en anelse mindre med sine 49.528 km. i diameter, men alligevel over 4 gange så stor som jorden. Neptun blev opdaget i år 1846.

3. Uranus

51.118 km. diameter

Uranus er vores solsystems 3. største planet og den syvende planet fra Solen. Uranus diameter måler 51.118 km, og er derfor ligesom Neptun ca. 4 gange større end Jorden. Uranus blev opdaget af William Herschel den 13. marts 1781.

2. Saturn

120.536 km. diameter

Solsystemets næststørste planet, Saturn har en diameter på 120.536 km, hvilket er ca. 9 gange større end Jordens diameter. Planeten Saturn er kendetegnet ved dens ringe rundt om planeten, ringene er ikke medregnet i planetens diameter længde.

1. Jupiter

142.984 km. diameter

Solsystemets største planet, Jupiter, har en diameter på 142.984 km, hvilket er ca. 11 gange større end Jordens diameter. Dermed er Jupiter vores solsystems største planet. Jupiter er den femte planet fra Solen. Jupiter er opkaldt efter den romerske gud Jupiter. Jupiter er i gennemsnit det tredje mest oplyste naturlige objekt i nattehimlen efter Månen og Venus.

HVAD SIGER I?

Vi er meget interesseret i at høre din mening om denne liste. Derfor er du mere end velkommen til at skrive en kommentar.

Verdenslisten.dk

Om forfatteren

Verdenslisten

Verdenslisten har i løbet af de seneste år haft mere end 500.000 besøgende på siden. Visionen er at skabe en side til den nysgerrige læser, samt give et hurtigt vidensoverblik på en lang række af forskellige emner. Vi har gjort et stort arbejde ud af at lave nogle af nettets mest kompetente top 10 lister. Alle vores blogindlæg er lavet ud fra nogle af de mest troværdige kilder på internettet.

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate

DanishEnglish

Kategorier

Statistik

  • 127
  • 115
  • 985
  • 4.166
  • 63.932

Seneste kommentarer

ARKIVER

Logo

Tilmeld vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret med de sidste nyheder og top 10 lister på verdenslisten.dk. Vi holder også løbende konkurrencer hvor der er mulighed for at vinde fede præmier!

Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev. :-)