fbpx

Vælg side

VERDENS FARLIGSTE DYR

Verdens Farligste Dyr

Hvilket dyr er verdens farligste dyr, hvordan ser det ud, og hvor mange mennesker dør af det hvert år. Det kan du finde svaret på i vores opdateret liste over verdens farligste dyr.

Det anslås at der er ca. 450.000 mord på mennesker begået af andre mennesker om året. Så kan du tænke lidt over det, imens du læser denne top 10 liste.

10. Flodheste/Elefanter

600 dødsfald om året

Selvom de ser ganske harmløse ud, skal du ikke lade dig narre af disse dyr. De kan hurtigt blive meget aggressive og angribe. Selvom det er nogle store og tunge dyr, kan flodhesten løbe op til 50 km/t og blev af mange tidligere kaldt for Afrikas farligste dyr. Flodhesten har også et af verdens hårdeste bid.

9. Store Kattedyr

800 dødsfald om året

Med store kattedyr menes der løver, tigere, leoparder osv. De er smidige og lynhurtige og angriber ikke kun når de føler sig truet, men også hvis de er sultne. De store kattedyr koster livet for rigtige mange mennesker hvert år i Afrika, Asien og Nordamerika.

8. Krokodiller

1.000 dødsfald om året

De ser snu, farlige og dæmoniske ud og ligger bare i vandoverfladen og venter på deres bytte nærmer sig. Krokodillen er ligeglad med om det er en løve, flodhest eller et menneske. Krokodillen trækker sit bytte med ned under vandet og flår det fra hinanden med sine store kraftige kæber. Bliver i dag kaldt Afrikas farligste dyr.

7. Skorpioner

2.500 dødsfald om året

Skorpionen er meget lille og svær at se og koster hvert år tusinde af mennesker livet. Skorpionens spidse giftbrod som konstant hænger over dens ryg indeholder gift, som i løbet af kort tid dræber dens bytte. Der findes ca. 1500 skorpionarter i verden og omkring 150 af dem er livsfarlige for mennesker.

6. Spolormen

4.500 dødsfald om året

Spolormen er nok ikke det første man tænker på, når man taler om verdens farligste dyr. Spolormen som typisk er i bittesmå æg på mad- og drikkevarer giver os den dødelige infektion ascariasis, som hvert år koster tusindvis af mennesker livet. Spolormen findes hyppigst i udviklingslandene, hvor der ikke er let adgang til rent drikkevand.

5. Tsetse-fluen

10.000 dødsfald om året

Fluer er generelt irriterende, men vi skal nu være meget glade for at tsetse-fluen ikke befinder sig over alt i verdenen. Syd for Sahara i Afrika spreder denne tsetse-flue sygdommen sovesyge, som rigtig mange dør af. Sygdommen spredes ved at tsetse-fluen suger blod fra bl.a. mennesker og dermed overfører sygdommen sovesyge.

4. Ferskvandssneglen

20.000 Dødsfald om året

Ferskvandssneglen lever i søer og floder i tropiske og suptropiske klimaer. De ser søde og fredelige ud, men kan bære på en parasitorm, som kan udvikle sygdommen schistosomiasis. Sygdommen kan lamme dine ben og få dig til at kaste blod op, men kan i mildere grad også give dig milde influenzalignende symptomer.

3. Hunde

50.000 dødsfald om året

Menneskets bedste ven er desværre også en del af denne top liste over verdens farligste dyr. Det skyldes dog ikke fordi at den farer i struben på os mennesker, men derimod fordi den bærer på virussen rabies (hundegalskab). Virussen kan ramme mennesker via spyt fra hunden. WHO vurderer at 99% af de dødsfald der skyldes rabies, er forårsaget af hunde.

2. Slanger

100.000 dødsfald om året

Der findes over 250 giftslanger i verden og man opdager dem ofte først efter man er blevet bidt. De lever primært i Afrika, Amerika og Asien, hvor mange mennesker hvert år mister livet pga. giftige slangebid. Efter et bid fra nogle af de mest giftige slanger, har man typisk kun en halv time til at søge hjælp, ellers dør man.

1. Myg

1.000.000+ Dødsfald om året

Verdens farligste dyr på denne liste og dermed menneskets værste fjende er myggen. Myggen suger blod fra mennesker og overfører dermed sygdomme til mange hundrede millioner mennesker verden over. Nogle af de farligste sygdomme som myggen kan bærer rundt på, er malaria, som alene er ansvarlig for mere end 400.000 dødsfald hvert år. Men også dengue feber, som ofte rammer børn i Asien op Latinamerika er dødsensfarlig.

Hajerne som oftest sættes i forbindelse med drab på mennesker, står for ca. 100 dødsfald om året. Så selvom hajerne er et af de mere skræmmende dyr, er det sjældent de står bag drab på mennesker.

Verdenslisten.dk

HVAD SIGER I?

Vi er meget interesseret i at høre din mening om denne liste. Derfor er du mere end velkommen til at skrive en kommentar.

Verdenslisten.dk

Om forfatteren

Verdenslisten

Verdenslisten har i løbet af de seneste år haft mere end 500.000 besøgende på siden. Visionen er at skabe en side til den nysgerrige læser, samt give et hurtigt vidensoverblik på en lang række af forskellige emner. Vi har gjort et stort arbejde ud af at lave nogle af nettets mest kompetente top 10 lister. Alle vores blogindlæg er lavet ud fra nogle af de mest troværdige kilder på internettet.

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate

Kategorier

Statistik

  • 43
  • 60
  • 571
  • 2.509
  • 46.193

ARKIVER