fbpx

Vælg side

VERDENS HÅRDESTE BID

Verdens Hårdeste Bid

Verdens hårdeste bid, skal findes i dyreriget. Denne top 10 liste over verdens hårdeste bid, bygger på undersøgelser som er foretaget på dyrene for at kunne regne præcist ud, hvor hårdt deres bid er.

For at i har noget at sammenligned med, så bider et menneske med et tryk på 105 kg/cm2 og hunden Bullmastiff som betegnes som menneskets bedste ven, bider med et tryk på 390 kg/cm2

10. Tigeren

740 kg/cm2

På 10. pladsen finder vi tigeren, som bider med et tryk på 740 kg/cm2. Tigeren er bestemt ikke et dyr man skal for tæt på, for den kan finde på at angribe når som helst.

9. Hyænen

773 kg/cm2

Hyænen som de fleste af os nok kender fra tegnefilmen “Løvernes Konge”. Hyænen skal man bestemt ikke undervurdere i dyreriget. Hyænen bider med et tryk på 773 kg/cm2 og sniger sig derfor lige foran tigeren på denne top 10 liste.

8. Isbjørnen

868 kg/cm2

Isbjørnen skal også med på denne top 10 liste, da den bider med et tryk på 868 kg/cm2. Selvom det måske er en er de mere “søde” dyr på denne liste, skal man bestemt ikke komme for tæt på den. Isbjørnen holder til i flere artiske områder, blandt andet på en af verdens største øer Grønland. 

7. Brunbjørnen

878 kg/cm2

Brunbjørnen er selvfølgelig også med på denne liste når nu isbjørnen er det. Brunbjørnen sniger sig dog lige forbi isbjørnen med et bid på 878 kg/cm2. Brunbjørnen passer ofte sig selv, men kan finde på at angribe, hvis den føler sig truet.

6. Tyrehajen

878 kg/cm2

Tyrehajen er det dyr der indtil videre er målt til at have det hårdeste bid iblandt fisk. Tyrehajen kan bide med et tryk på 878 kg/cm2 og deler dermed pladsen sammen med brunbjørnen.

5. Gorillaen

914 kg/cm2

Gorillaen bider hårdere end en haj og dermed skiller den sig meget ud her i forhold til mennesket, som Gorillaen jo ofte sættes i forbindelse med. Gorillaen bider med et tryk på 914 kg/cm2

4. Flodhesten

1280 kg/cm2

Flodhesten som vi kender fra dens enorme gab når den åbner munden, bider med et tryk på 1280 kg/cm2. Flodhestens bid gør at selv krokodillerne har respekt for flodhesten.

3. Amerikanske Alligator

1494 kg/cm2

Den amerikanske alligator som lever i det sydlige USA, bider med et tryk på 1494 kg/cm2. Den amerikanske alligator kan være meget aggressiv og er bestemt ikke et dyr, man skal komme for tæt på.

2. Nilkrokodillen

3515 kg/cm2

Nilkrokodillen lever i det meste af Afrika syd for Sahara, og på øen Madagaskar. Den jager ofte store dyr som flodheste og så er det også bevist at de kan forsøge et nedlægge en elefant. Det formodes også at op mod 200 mennesker hvert år mister livet i kæben på dette bæst. Nilkrokodillen bider med et tryk på hele 3515 kg/cm2.

1. Saltvandskrokodillen

5414 kg/cm2

Saltvandskrokodillen er den største af alle nulevende krybdyr og lever i Sydøstasien og i det nordlige Australien. Den kan blive op til 7 meter og den bider med et tryk på hele 5414 kg/cm2. Saltvandskrokodillen er derfor suverænt nr. 1 på denne liste og får derfor titlen “Dødens gab”.

Spækhuggeren vurderes at have et bidtryk på 13358 kg/cm2, men da det endnu ikke er blevet målt i en undersøgelse, figurerer den ikke på denne top 10 liste
Verdenslisten.dk

HVAD SIGER I?

Vi er meget interesseret i at høre din mening om denne liste. Derfor er du mere end velkommen til at skrive en kommentar.

Verdenslisten.dk

Om forfatteren

Verdenslisten

Verdenslisten har i løbet af de seneste år haft mere end 500.000 besøgende på siden. Visionen er at skabe en side til den nysgerrige læser, samt give et hurtigt vidensoverblik på en lang række af forskellige emner. Vi har gjort et stort arbejde ud af at lave nogle af nettets mest kompetente top 10 lister. Alle vores blogindlæg er lavet ud fra nogle af de mest troværdige kilder på internettet.

2 Kommentarer

 1. isak

  Jeg tror det er vigtigt at inkludere jaguaren. Det er den kat med det stærkeste bid uberørt. Det ville også være godt hvis i fortalte hvordan bidet er sat op på de forskellige dyr, F. eks så har krokodille arterne et knustype bid. Det er måske også forkert formuleret at nilkrokodillen OFTE jeger store dyr som flodheste. Flodhesten er så meget større at krokodillen aldrig vil have en chance for at nedlægge en. Flodhesten har 5 cm fedt og der et kun at par dyr på den afrikanske savanne der kan pierce det et af dem er lidt ironisk flodhesten. Flodhesten lever også i flok så at en krokodille kan nedlægge en flodhest er en myte da der ville komme 10 andre tanks 3500 kg løbende under vandet. Den kan finde på at jage ungerne dog, men kun hvis den ikke har fået noget at spise i lang tid og er i absolut nød for føde. Ellers, en fin liste med meget præcise svar på det individuelle dyrs bidstyrke er.

  Svar
 2. Willy

  Fremragende oversigt, men (som Isak) savner jeg jaguaren på listen over bidstyrke.

  Svar

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate

Kategorier

Statistik

 • 1
 • 75
 • 523
 • 2.734
 • 48.470

Seneste kommentarer

ARKIVER