Verdens Hurtigste tog

Hvilket tog er verdens hurtigste, hvor hurtigt er det, og hvor i verden opererer det. Det kan du finde ud af ved at tage et kig på vores opdateret liste over verdens hurtigste tog.

Verdens hurtigste tog kategorien tager udgangspunkt i de max. driftshastigheder togene kan køre på deres ruter.

Kilde: Wikiepedia
 

 

 

10. THSR 700T – 300 km/t  (Max. driftshastighed)

Toget, der første gang blev taget i brug i 2007, kører på ruten mellem Taipei og Kaohsiung i Taiwan. Og har reduceret rejsetiden mellem de to byer fra 4 timer til bare 90 min. Toget kører med en max. driftshastighed på 300 km/t. 

 

 

 

9. ETR 500 Frecciarossa Trains – 300 km/t  (Max. driftshastighed)

Listens 9. plads kan du finde i Europa på ruter mellem Rom og Milano. Toget blev første gang taget i brug i 2008 og kører med en max. driftshastighed på 300 km/t.

 

 

 

 

8. TGV Duplex – 300 til 320 km/t  (Max. driftshastighed)

Toget TGV duplex indtager 8. pladsen på listen over verdens hurtigste tog. Der er i alt produceret mere end 450 tog af den type, hvilket gør toget til et af de mest benyttede højhastigheds tog i verden. 

 

 

 

7.  Alstom Euroduplex – 320 km/t  (Max. driftshastighed)

listen 7. plads går til verdens hurtigste double-dækker tog med en max. driftshastighed på 320 km/t. Toget er designet til at kunne køre i Frankring, Tyskland, Schweiz og Luxembourg.

 

 

 

6. E5 Series Shinkansen Hayabusa – 320 km/t (Max. driftshastighed)

Japans hurtigste tog og måske listens mest karakteristiske tog med sin 15 meter lange “næse” som reducerer lydbraget når toget kører gennem tunneller. Listens 6. plads blev taget i brug i 2011 og har en max. driftshastighed på 320 km/t. 
 

 

 

5. Talgo 350 (T350) – 350 km/t (Max. driftshastighed)

Ligesom listen 4. plads kører toget, Talgo 350 (T350), også med en max driftshastighed på 350 km/t dens overall tophastighed er dog en smule mindre og derfor må den nøjes med en 5. plads på listen. Toget kører også på en rute mellem Madrid og Barcelona. 

 

 

 

4. Siemens Velaro E / AVS 103 – 350 km/t (Max. driftshastighed)

Verdens hurtigste serieproduceret tog. Med driftshastigheder på op til 35o km/t. Toget kører på ruten mellem Madrid og Barcelona, og indtager en 4. plads på listen over verdens hurtigste tog.

 

 

 

 

3. AGV Italo – 360 km/t (Max. driftshastighed)

AGV Italo er Europas hurtigste tog med en max. driftshastighed på 360 km/t. I April 2007 satte toget en rekord hastighed på 574,8 km/t, men da top ti listen er lavet ud fra max. driftshastigheder berettiger det kun toget til en 3. plads på listen over verdens hurtigste tog. AGV Italo kører på ruten mellem Napoli og Milano. 

 

 

 

2. Harmony CRH 380A – 380 km/t (Max. driftshastighed)

Toget blev taget i brug i 2010 og skulle være designet til at være helt fri for bump og rystelser. Toget opererer på ruter mellem Beijing og Shanghai og er højhastigheds designet er udviklet af en række forskellige kinesiske universiteter. 

 

 

 

1. Shanghai Maglev –  430 km/t (Max. driftshastighed)

Shanghai Maglev er verdens hurtigste tog. Toget kører på en 30,5 km. lang rute i Shanghai og kan tilbagelægge turen på 8 min. med en gennemsnits hastighed på ca. 251 km/t. Toget kører ikke på traditionelle skinner, men på højhastigheds magnetiske skinner. Toget blev taget i brug allerede i 2004, men holder stadig rekorden som verdens hurtigste tog. 
0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest