fbpx

Vælg side

VERDENS HURTIGSTE TOG

VERDENS HURTIGSTE TOG

Top 10 over De Hurtigste tog i verden

Hvilket tog er verdens hurtigste tog, hvor hurtigt er det, og hvor i verden opererer det. Det kan du finde ud af ved at tage et kig på vores opdateret liste over verdens hurtigste tog. Top 10 listen med verdens hurtigste tog tager udgangspunkt i de max. driftshastigheder togene kan køre på deres ruter.

10. THSR 700T

300 km/t

THSR 700T blev første gang taget i brug i 2007 og kører på ruten mellem Taipei og Kaohsiung i Taiwan. Toget har reduceret rejsetiden mellem de to byer fra 4 timer til bare 90 min. Toget kører med en max. driftshastighed på 300 km/t.

9. ETR 500 Frecciarossa

300 km/t

ETR 500 Frecciarossa er det hurtigste tog i Italien. I dag kører der 28 af ETR 500 Frecciarossa toge mellem Milano og Rom nonstop. Denne tur tager 2 timer og 40 minutter. ETR 500 Frecciarossa er lydisoleret og tilbyder gratis trådløst internet.

8. TGV Duplex

320 km/t
TGV Duplex er den hurtigste togtjeneste i Frankrig. Der er i alt produceret mere end 450 tog af den type, hvilket gør toget til et af de mest benyttede højhastigheds tog i verden. Det er et dobbeltdækket hastighedstog og det forbinder alle de største byer i Frankrig. TGV Duplex har et miljøvenligt design og en genanvendelsesgrad på 90%.

7. Alstom Euroduplex

320 km/t

Euroduplex-toget er den tredje serie af TGV-duplex-højhastighedstog. Euroduplex forbinder fransk, schweizisk, tysk og luxemburgsk jernbanenet. Euroduplex startede servicen i december 2011 og kan transportere 1020 passagerer ad gangen. I modsætning til de to foregående generationer har Euroduplex mindre vægt og en forbedret aerodynamik.

6. E5 Shinkansen Hayabusa

320 km/t

E5-serien Shinkansen Hayabusa er den hurtigste togtjeneste i Japan. E5 Shinkansen Hayabusa startede tjenesten i 2011. De 320 km/t gør at den kan nå en afstand på over 700 km. på lige knap 3 timer. Den forreste del af E5 Shinkansen Hayabusa har en 15 meter lang næse, som hælper med at minimere lyden og vibrationerne, mens toget kører gennem tunnelerne.

5. Talgo 350

350 km/t

Talgo 350 kører på ruten mellem Madrid og Barcelona. Talgo 350 bliver også kaldt “Pato”, da den forreste del af Talgo 350 godt kan minde lidt om et andenæb. Alle vogne i Talgo 350 har komfortable sæder med fodstøtter og de kan alle lægges ned, så man kan hvile sige under turen.

4. Siemens Velaro E / AVS

350 km/t

Siemens Velaro E / AVS er endnu et tog som kører på ruten mellem Madrid og Barcelona. Siemens Velaro E kan køre ruten mellem de 2 storbyer på 2 timer og 30 minutter. Siemens Velaro E / AVS har under forsøg (uden passagerer) opnået en fart på 404 km/t.

3. AGV Italo

360 km/t
AGV Italo er det tog i Europa som har den højeste driftshastighed med sine 360 km/t, men har faktisk under et forsøg (uden passagerer) opnået en imponerende fart på hele 575 km/t. AGV Italo er bygget i et miljøvenligt design, hvor hele 98% af dens dele er genanvendelige. I AGV Italo finder du blandt andet justerbare lædersæder.

2. Harmony CRH 380A

380 km/t

Harmony CRH 380A blev taget i brug i 2010 og er designet til at være helt fri for bump og vibrationer. Toget opererer på ruter mellem Beijing og Shanghai og er designet og udviklet af en række forskellige kinesiske universiteter. Den forreste del på Harmony CRH 380A er formet som et fiskehoved for at reducerer det aerodynamiske pres og vibrationerne under kørslen.

1. Shanghai Maglev

430 km/t

Shanghai Maglev er verdens hurtigste tog. Shanghai Maglev kører på en 30,5 km. lang rute i Shanghai og kan tilbagelægge turen på kun 8 min. med en gennemsnits hastighed på ca. 251 km/t. Shanghai Maglev kører ikke på traditionelle skinner, men på højhastigheds magnetiske skinner. Shanghai Maglev blev taget i brug allerede i 2004, men holder stadig rekorden som verdens hurtigste tog. Topfarten svarer til en Bugatti Veyron Sport, som er en af verdens hurtigste biler.

HVAD SIGER I?

Vi er meget interesseret i at høre din mening om denne liste. Derfor er du mere end velkommen til at skrive en kommentar. Verdenslisten.dk

Om forfatteren

Verdenslisten

Verdenslisten har i løbet af de seneste år haft mere end 500.000 besøgende på siden. Visionen er at skabe en side til den nysgerrige læser, samt give et hurtigt vidensoverblik på en lang række af forskellige emner. Vi har gjort et stort arbejde ud af at lave nogle af nettets mest kompetente top 10 lister. Alle vores blogindlæg er lavet ud fra nogle af de mest troværdige kilder på internettet.

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate

DanishEnglish

Kategorier

Statistik

  • 25
  • 162
  • 1.291
  • 5.482
  • 60.918

Seneste kommentarer

ARKIVER

Logo

Tilmeld vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret med de sidste nyheder og top 10 lister på verdenslisten.dk. Vi holder også løbende konkurrencer hvor der er mulighed for at vinde fede præmier!

Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev. :-)