fbpx

Vælg side

VERDENS LÆNGSTE FLODER

Verdens længste floder

Hvilken flod er verdens længste, hvor lang er den og hvor i verden ligger den. Du finder svaret ved at tage et kig på vores opdateret liste over verdens længste floder.

Der vil nok altid være en debat om det er Nilen eller Amazon der er den længste flod i verden, det afhænger af hvilke studier man ser på, og hvordan man måler, hvor floderne starter og slutter.

10. Amur–Argun–Kherlen

4.444 km

Amur–Argun–Kherlen består som navnet antyder af flere forskellige flodsystemer. Floden danner over en længere strækning den naturlige grænse mellem Kina og Rusland og er i alt 4.444 km. lang.

9. Congo–Chambeshi

4.700 km

Normalt bare omtalt som “The Congo River” glider floden igennem en lang række af lande på det afrikanske kontinent. Floden er ikke bare en af verdens længste floder, det er også den dybeste flod, med dybder helt ned til 220 meter.

8. Río de la Plata–Paraná–Rio Grande

4.880 km

Igen er der tale om en flod bestående af flere forkskellige flodsystemer som tilsammen skaber Sydamerikas næststørste flod. Floden strækker sig over en samlet distance på 4.880 km.

7. Ob–Irtysh

5410 km

Denne kæmpe flod glider igennem flere lande her iblandt Rusland, Kazakstan, Kina og Mongoliet. Floden strækker sig over en distance på i alt 5410 km.

6. Yellow River

5.464 km

Som navnet antyder er Yellow River, en flod hvor vandet er af gullig karakter. Yellow River ligger i Kina og vandets gullige farve skyldes ikke forurening, men den jord som floden trækker med sig.

5. Yenisei–Angara–Selenge–Ider

5.539 km

Et flodsystem der svinger sig gennem Rusland og Mongoliet, og som består af flere forskellige floder. Floden er den største flod, med udmunding i det Arktiske Hav.

4. Mississippi–Missouri–Jefferson–Beaverhead–Red Rock–Hell Roaring

6.275 km

Sammensat af flere forskellige flodsystemer med hver deres navne, finder vi Nordamerikas længste flod. Over 95 % af flodsystemet svinger sig gennem flere amerikanske stater, mens den resterende del af flodsystemet er i Canada.

3. Yangtze

6.300 km

Floden Yangtze er den længste flod i verden der kun løber igennem et enkelt land, til gengæld er det også et af verdens største lande, som floden løber igennem. Yangtze er dermed også Asiens længste flod med i alt 6300. km.

2. Amazon

6.575 km

Amazon Floden når meget tæt på længden af Nilen, nogle kilder på internettet mener endda at den er længere med en længde på helt op til 6800 km. Dog er der ingen officiel kilder på denne påstand. Amazon Floden ligger primært i Brasilien, men strækker sig over i alt 6 lande på det sydamerikanske kontinent.

1. Nilen

6.650 km

Verdens Længste flod Nilen, løber igennem hele 10 lande på det afrikanske kontinent. Nilen består af Den Blå og Den Hvide Nil, og efter de samler sig bliver floden blot kaldt for Nilen, som ender med at løbe igennem Sudan og Egypten før den munder ud i Middelhavet.

HVAD SIGER I?

Vi er meget interesseret i at høre din mening om denne liste. Derfor er du mere end velkommen til at skrive en kommentar.

Verdenslisten.dk

Om forfatteren

Verdenslisten

Verdenslisten har i løbet af de seneste år haft mere end 500.000 besøgende på siden. Visionen er at skabe en side til den nysgerrige læser, samt give et hurtigt vidensoverblik på en lang række af forskellige emner. Vi har gjort et stort arbejde ud af at lave nogle af nettets mest kompetente top 10 lister. Alle vores blogindlæg er lavet ud fra nogle af de mest troværdige kilder på internettet.

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate

Kategorier

Statistik

  • 6
  • 75
  • 528
  • 2.739
  • 48.475

Seneste kommentarer

ARKIVER