fbpx

Vælg side

VERDENS MEST BEFOLKEDE LAND

Verdens Mest Befolkede Land

Hvilken land er verdens mest befolkede land, hvor i verden ligger det, og hvor mange bor der i landet. Find svaret ved at tage et kig på vores opdateret liste over verdens mest befolkede land.

10. Mexico

129 mio. Indbyggere

Mexico ligger i Mellem-Amerika. Befolkningsvæksten har været kraftigt stigende gennem de sidste par årtier i Mexico, hvor også deres hovedstad Mexico City med sine omkring 20 millioner indbyggere ligger på listen over verdens største byer.

9. Rusland

146 mio. Indbyggere

Rusland er verdens største land, landet er dog ikke det land i verden med flest indbyggere med et indbyggertal på 146 mio. I starten af 00’erne havde Rusland en negativ befolknings vækst, men de senere år er antallet af indbyggere igen steget i den gamle stormagt.

8. Bangladesh

164 mio. Indbyggere

Selvom Bangladesh rent geografisk ikke tilhøre gruppen af verdens største lande er indbyggertallet i Bangladesh blandt verdens største. Befolkningstætheden svarer rundt regnet til, at hele den danske befolkning flyttede nord for Limfjorden.

7. Nigeria

205 mio. Indbyggere

Listens eneste afrikanske land er Nigeria med sine 205 mio. indbyggere. Nigeria er afrikas klart største land og det eneste på dette kontinent der runder de 100 millioner indbyggere. Nigeria har en forholdsvis ung befolkning. 42 % af befolkningen er under 15 år, næsten 75 % er under 30 og kun 3,1 % er 65 eller ældre.

6. Brasilien

212 mio. Indbyggere

Det første og eneste sydamerikanske land på listen er Brasilien der med sine 212 mio. indbyggere er klart det største sydamerikanske land. 

5. Pakistan

220 mio INDBYGGERE

Endnu et asiatiske land lander indgår som en del af top ti listen. Det krigsplagede land er med sine 220 mio. indbyggere verdens 5. mest befolkede land. I 1950 var indbyggertallet på 37,5 millioner i Pakistan. Pakistan er også landet, hvor et af verdens højeste bjerge ligger placeret.

4. Indonesien

272 mio. INDBYGGERE

Mange mennesker er faktisk ikke klar over det, men Indonesien er et kæmpe land i forhold til indbyggertallet, hele 273,5 mio. indbyggere bor der i det asiatiske land. De asiatiske lande dominere i stor grad denne top 10 liste over verdens mest befolkede lande.

3. USA

330 mio. INDBYGGERE

Klodens indtil videre eneste supermagt, ligger nummer 3 på listen over verdens mest befolkede lande. Befolkningestætheden i USA er meget forskelligt alt efter hvor du er. I de store byer som New York, Los Angeles, Chicago og Philadelphia er befolkningstætheden meget høj.

2. Indien

1,38 mia. INDBYGGERE

Nummer 2 på listen over verdens største lande i forhold til antallet af indbyggere er Indien. Ifølge flere prognoser vil Indien være verdens mest befolkede land inden 2050, da landet har en større befolknings vækst end Kina. Indien er samtidig også verdens største Demokrati.

1. Kina

1,44 mia. INDBYGGERE

Verdens største land målt på antallet af indbyggere er Kina, som har en imponerede folkemængde på hele 1,44 mia mennesker. Hvilke betyder at næsten 19% af hele verdens befolkning lever i det kommunistiske land. Kina har ellers igennem mange år prøvet at reducerer antallet af indbyggere med deres et-barns politik, som nu er blevet til en 2-barns politik. På trods af det indtager Kina stadig pladsen som nr. 1 på denne liste over verdens mest befolkede lande. 

HVAD SIGER I?

Vi er meget interesseret i at høre din mening om denne liste. Derfor er du mere end velkommen til at skrive en kommentar.

Verdenslisten.dk

Om forfatteren

Verdenslisten

Verdenslisten har i løbet af de seneste år haft mere end 500.000 besøgende på siden. Visionen er at skabe en side til den nysgerrige læser, samt give et hurtigt vidensoverblik på en lang række af forskellige emner. Vi har gjort et stort arbejde ud af at lave nogle af nettets mest kompetente top 10 lister. Alle vores blogindlæg er lavet ud fra nogle af de mest troværdige kilder på internettet.

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate

Kategorier

Statistik

  • 8
  • 75
  • 530
  • 2.741
  • 48.477

Seneste kommentarer

ARKIVER