Verdens Største Byer

Hvilken by er verdens største, hvor mange mennesker bor der i byen, og hvor henne i verden befinder den sig, vi giver dig svaret med vores opdateret liste over verdens største byer. Kategorien er inklusiv forstæder.

Kilde: Verdenslisten.dk
 

 

 

10. Guangzhou, Kina – 20,60 mio.

På 3. pladsen over verdens største byer finder vi endnu en Asiatisk storby, denne gang er vi i Kina og den for de fleste ukendte by Guangzhou. Byen har et indbyggertal på 24,60 mio. indbyggere.

 

 

 

 

9. New York, USA – 20,63 mio.

På listens 9. plads ligger vel nok verdens mest kendte storby, The Big Apple, som New York også kaldes har i alt 22,63 mio. indbyggere og utallige film og serier er filmet netop her. New York er også kendt for at være byen der aldrig sover.  

 

 

 

8. Beijing, Kina – 21,01 mio.

Endnu en kinesisk by lander på vores top ti liste over verdens største byer. Her er der tale om Kinas hovedstad der med sine 21,01 mio. indbyggere lander på listens 8. plads. 

 

 

 

 

7. Karachi, Pakistan – 22,12 mio.

Pakistans største by, Karachi, lander på 7. pladsen over verdens største byer. Byen har 22,12 mio. indbyggere. 

 

 

 

 

6. Shanghai, Kina – 23,42 mio.

Den asiatiske dominans fortsætter på listen og Shanghai er med sine 24,42 mio inbyggere verdens 6. største by. 
 

 

 

 

5. Seoul, Sydkorea – 23,48 mio.

Seoul er med sine 23.48 mio indbyggere verdens 5. største by, den Syskoreanske hovedstad har sammen med resten af landet gennemgået en stor økonomiske udvikling gennem de sidste mange år.

 

 

 

 

4. Manila, Philippinerne – 24,12 mio.

På 4. pladsen finder vi endnu en asiatiske storby. Manila er Philippinernes hovedstad og har i alt 24,12 mio. indbyggere.

 

 

 

 

3. Delhi, Indien – 24,99 mio

Delhi i Indien er verdens 3. største by som også indeholder bydelen, New Delhi, som har været landets hovedstad siden 1912. Indbyggertallet i Delhi er 24,99 mio.

 

 

 

 

2. Jakarta, Indonesien – 30,54 mio.

Med en 2. plads på listen får asiatiske kontinent endnu en by med i top ti over de største byer i verden. Jakarta er ikke bare den største by i Indonesien det er også landets hovedstad.

 

 

 

 

1. Tokyo – Yokohama, Japan – 37,84 mio. 

Verdens største by er uden sammenligning Japans hovedstad includeret med forstaden Yokohama, med et indbyggertal på lige i underkanten af 38 mio. indbyggere. Titlen som verdens største by har i mange år tilhørt Tokyo og der er langt ned til nummer 2 på listen.

 

 
0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest