fbpx

Vælg side

VERDENS STØRSTE BYER

Verdens Største Byer

Hvilken by er verdens største, hvor mange mennesker bor der i byen, og hvor henne i verden befinder den sig. Vi giver dig svaret med vores opdateret liste over verdens største byer.
Alt afhængig af hvor du kigger på nettet kan du finde meget forskellige opgørelser over, hvor store de enkelte byer er, og det afgøres af hvilke områder man vælger at medregne som en del af byområderne. På vores liste er byernes forstæder medregnet i indbyggertallet.   

 

10. Mexico City

20,4 mio. indbyggere

Som navnet angiver er Mexico City hovedstaden i Mexico. Mexico City havde i år 1900 blot et indbyggertal på omkring 500.000, men har siden da vokset sig op i en kategori så den nu hører til blandt verdens største byer.

9. São Paulo

20,9 mio. indbyggere

I det sydøstlige Brasilien ligger Sydamerikas største by São Paulo. Byen er brasiliens financielle magtcentrum, og regionen São Paulo er den rigeste i Brasilien og resten af Sydamerika.

8. New York City

21 mio. indbyggere

En af verdens mest kendte byer indtager også en plads på denne liste. New York City bliver i folkemunde også kaldet det Big Apple. Byen er den største by på det nordamerikanske kontinent og har  et indbyggertal på omkring 21 mio.

7. Shanghai

22,1 mio. indbyggere

Ligesom de fleste andre af verdens største byer, ligger Shanghai også i Asian. Målt på indbyggertal er Shanghai Kinas største by, men det er Beijing der er Kinas hovedstad. I alt bor der 22,1 mio. indbyggere i Shanghai.

6. Mumbai

23,6 mio. indbyggere

Endnu en gang går turen til Indien, i søgen efter verdens største byer. Denne gang er der tale om Mumbai, som indtil 1995 havde navnet Bombay. Indien blev i øvrigt først erklæret en uafhængig stat i 1947 og landet er i dag kendt som verdens største demokrati.

5. Seoul

24,3 mio. indbyggere

Endnu en asiatisk storby er med på listen over verdens største byer. Der er her tale om Sydkoreas hovedstad Seoul, som huser mere end 24. mio indbyggere.

4. Delhi

28,1 mio. indbyggere

I Indien ligger en anden af verdens største byer, som en central del af byområdet Delhi, ligger byens hovedstad New Delhi. I alt er der i byområdet mere end 28,1 mio. indbyggere. Indien er også det land i verden med den næststørste befolkning.

3. Manila

29,7 mio. indbyggere

Manila er hovedstaden i Filippinerne, med et indbyggertal på næsten 30 mio. er byen også en af verdens største. Manila er en af de hovedstæder i verden der er ramt af flest naturkatastrofer, kun overgået af Tokyo.

2. Jakarta

34,4 mio. indbyggere

En af de mere ukendte byer på listen over verdens største byer. Jakarta er hovedstaden i Indonesien og centrum for økonomi, kultur og politik i en af verdens mest befolkede lande

1. Tokyo

38.5 mio. indbyggere

Tokyo er Japans hovedstad og ligger på øen Honshu, som også er en af verdens største øer. Ikke mindre end 38,5 mio. indbyggere bor der i Tokyo og byen har i mange år været anderkendt som verdens største by, uanset hvordan man vælger at definere et byområde.

HVAD SIGER I?

Vi er meget interesseret i at høre din mening om denne liste. Derfor er du mere end velkommen til at skrive en kommentar.

Verdenslisten.dk

Om forfatteren

Verdenslisten

Verdenslisten har i løbet af de seneste år haft mere end 500.000 besøgende på siden. Visionen er at skabe en side til den nysgerrige læser, samt give et hurtigt vidensoverblik på en lang række af forskellige emner. Vi har gjort et stort arbejde ud af at lave nogle af nettets mest kompetente top 10 lister. Alle vores blogindlæg er lavet ud fra nogle af de mest troværdige kilder på internettet.

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate

Kategorier

Statistik

  • 4
  • 75
  • 526
  • 2.737
  • 48.473

Seneste kommentarer

ARKIVER