fbpx

Vælg side

VERDENS STØRSTE DYR

VERDENS STØRSTE DYR

Top 10 over de største dyr i verden

Hvilket dyr er verdens største dyr, hvor stort er det og hvor i verden lever det. Du finder svaret med vores opdateret liste over verdens største dyr. På denne liste er der taget udgangspunkt i det største registreret eksemplar af arten. Den gennemsnitslige størrelse på den enkelte art er yderligere beskrevet i teksten. Ydermere har vi valgt at rangere dyrene efter forskellige typer af dyr, hvilket gerne skulle give dig det fulde overblik over, hvilket dyr der er det største i verden.

Hvaler: Blåhval

vægt: 190 tons Længde: 29,9 meter

Verdens største dyr er blåhvalen. Dette kæmpe dyr har en vægt på helt op til 190 tons og det største registeret eksemplar af blåhvalen havde en længde på ca. 29,9 meter. Normalt har blåhvalen dog en længde på mellem 25-26,5 meter og en vægt på 95-110 tons. Blåhvalen er også det største dyr som der nogensindet har eksisteret på vores klode. Trods dens enorme største lever den fortrinsvis af små krebsedyr og krill. En anden interessant observation ved blåhvalen er at hunnerne er større end hannerne. Rent geografisk er blåhvalen at finde i de fleste store have verden over og det ældste eksemplar havde en levealder på i alt 73 år. Af andre store hvalarter kan nævnes Finhvalen og Rethvaler.

Landdyr: Den Afrikanske Elefant

Vægt: 11.000 kg Højde: 3,96 meter

Den afrikanske elefant er det største nulevende landdyr og består af to forskellige arter. Denne ene som også er den største af de to arter bliver kaldt den afrikanske savanneelefant, og det største eksemplar der er registreret havde en vægt på ca. 11.000 kg med en højde på 3,96. Gennemsnitsvægten på den afrikanske savanneelefant ligger dog mellem 3.000-7.500 kg. Den anden af de to arter er den afrikanske skovelefant som er noget mindre end sin artsfælle, dog er arten endnu ikke blevet bekræftet som en selvstændig art. For begge af disse arter gælder det at hannen er markant større end hunnen. Hos elefanter får både hanner og hunner stødtænder og den nuværende bestand af afrikanske elefanter består af 400.000-500.000 eksemplarer i Afrika, hvor den afrikanske savanneelefant udgør langt den største andel. Som de fleste nok er klar over har den afrikanske elefant også en asiatisk artsfælle, som dog er noget mindre end sin afrikanske “storebror”.

Fugle: Den afrikanske Struds

Vægt: 150 kg Højde: 2,80 meter

Strudsen er verdens største fugl, den største af sin art er den afrikanske struds, som lever frit i store dele af Afrika. Strudsen har normalt en vægt på mellem 90-120 kg, men hvor de største af dem kan nå en vægt på 150 kg og en højde på 2,8 meter. Hannen er markant større end hunnen. Som de fleste ved kan strudsen ikke flyve til gengæld kan den løbe med en fart på helt op til 70 km/t. Ikke nok med at strudsen er verdens største fugl så lægger den også verdens største æg, som vejer omkring 1,5 kg, hvilket svare til ca. 20 normale hønseæg. Den største fugl i Danmark er knopsvanen som også er vores nationalfugl, den indtager en 11. plads på listen over verdens største fugle når det kommer til vægt. Hvis verdens største fugl skulle måles på vingefanget ville de vandrealbatrossen have titlen som verdens største fugl, med et vingefang på helt op til 3,7 meter. 

Krybdyr: saltvandskrokodille

Vægt: 1.075 kg Længde: 6,78 meter

Saltvandskrokodillen er verdens største krybdyr, og den største af alle nulevende krodille arter. Det største eksemplar havde en vægt på 1.075 kg og det længste registeret eksemplar havde en længde på 6,78 meter. Den gennemsnitslige vægt for en saltvandskrokodille ligger dog “kun” på 450-1000 kg og med en længde på mellem 3,7 og 6 meter. Dyret lever primært på det asiatiske kontinent og i Australien. Som med mange andre dyrearter er hannen markant større end hunnen. Nilkrokodillen er en artsfælle til saltvandskrokodillen, men den er dog en smule mindre. Begge krokodille arter er i øvrigt med på listen over verdens hårdeste bid

Saltvandskrokodillen har et af de hårdeste bid i verden

Hajer: Hvalhajen

Vægt: 42 tons Længde: 17,3

Hvalhajen er verdens største haj, og det største registreret eksempel af arten er blevet målt til en længde på 17,3 meter og 42 ton. Den gennemsnitslige vægt for en voksen hvalhaj er dog noget mindre med en længde på omkring 10 meter og en vægt på 9 ton. Hvalhajen har også titlen som verdens største fik, og selvom det største registreret eksemplar er noget af en kæmpe, så er der observereret hvalhajer, der menes at være meget større. Hvalhajen er i modsætning til de fleste andre hajer ikke farlige for mennesker da den lever af småfisk, krebsdyr og plankton, den befinder sig primært en varmere tropiske havområder rundt omkring i verden. Hos hvalhajen bliver hunnen større end hannen.

Verdens største dyr (største eksemplar)

 

Dyrekategori

 

 

Vægt

 

Længde/højde

 

Hvaler: Blåhval

 

 

190.000 kg (190 tons)

 

29,9 meter

 

Landdyr: Den afrikanske elefant

 

 

11.000 kg (11 tons)

 

3,96 meter

 

Fugle: Den afrikanske Struds

 

 

150 kg

 

2,8 meter

 

Krybdyr: Saltvandskrokodillen

 

 

1.075 kg

 

6,78 meter

 

Hajer: Hvalhajen

 

 

42.000 kg (42 tons)

 

17,3 meter

HVAD SIGER I?

Vi er meget interesseret i at høre din mening om denne liste. Derfor er du mere end velkommen til at skrive en kommentar.

Verdenslisten.dk

Om forfatteren

Verdenslisten

Verdenslisten har i løbet af de seneste år haft mere end 500.000 besøgende på siden. Visionen er at skabe en side til den nysgerrige læser, samt give et hurtigt vidensoverblik på en lang række af forskellige emner. Vi har gjort et stort arbejde ud af at lave nogle af nettets mest kompetente top 10 lister. Alle vores blogindlæg er lavet ud fra nogle af de mest troværdige kilder på internettet.

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate

Kategorier

Statistik

  • 0
  • 75
  • 522
  • 2.733
  • 48.469

Seneste kommentarer

ARKIVER