fbpx

Vælg side

VERDENS STØRSTE FESTIVALER

Verdens største festivaler

Hvilken festival er verdens største, hvor mange gæster deltager i festivalen, og hvor i verden ligger festivalen. Det kan du finde ud af ved at tage et kig på vores opdateret liste over verdens største festivaler.

10. Electric Daisy Carnival

400.000 deltagere

Den elektroniske festival Electric Daisy Carnival som hvert år finder sted i Las Vegas i USA er en af verdens største festivaler, med intet mindre 400.000 deltagere, hvilket er mange gange større end selv de største danske festivaler.

9. New Orleans Jazz and Heritage Festival

450.000 deltagere

Ikke bare en, men to af verdens største festivaler finder sted i New Orleans i USA. Festivalen New Orleans Jazz and Heritage Festival har hvert år 450.000 deltagere, end ikke orkanen Katrina som ødelagde store dele af New Orleans tilbage i 2005 var i stand til at stoppe festivalen for at blive afholdt i 2006.

8. Essence Music Festival

470.000 deltagere

New Orleans er af mange kendt for at være en af de mest stemningsfyldte byer i USA. Hvert år er byen vært for en af verdens største festivaler, der er her tale om Essence Music Festival med i alt 470.000 deltagere.

7. Sziget

565.000 deltagere

I Budapest i Ungarn afholdes hvert år en af verdens største festivaler. Mere end 1000 kunstnere optræder på festivalen som siden dens start i 1993 har vokset sig større og større. Festivalen strækker sig over en uge i August.

6. Rock in Rio

700.000 deltagere

I Rio de Jeneiro i Brasilien finder den største festival i Sydamerika sted. Queen spillede på festivalen tilbage i 1985, hvor festivalen startede. Festivalen finder sted over 3 dage om sommeren, og nogle af verdens største bands har gennem tiderne spillet på festivalen.

5. Woodstock (Pol'and'Rock)

750.000 deltagere

Inspireret af den amerikanske Woodstock festival, finder hvert år en af verdens største festivaler sted i Polen. Festivalen strækker sig over 3 dage, hvor i alt 750.000 tager del i de festlige begivenheder. Nogle af verdens største passagerfly bliver brugt til at fragte de store menneskemængder til festivalen.

4. Summerfest

830.000 deltagere

Milvaukee i USA er nok mest af alt kendt for deres basketball hold Milvaukee Bucks. Byen afholder hvert år også en af verdens største festivaler. Summerfest får hvert år besøg af 830.000 deltagere og musikprogrammet til denne festival strækker sig over næsten 2 uger.

3. Montreal International Jazz Festival

2 mio. deltagere

I Motreal i Canada afholdes der hvert år Montreal International Jazz Festival, som er en verdens største med i alt 2. mio. deltagere. Festivalen finder sted i juli måned og åbnede første gang tilbage i 1980.

2. Mawazine

2.5 mio. deltagere

Afrikas absolut største festival med intet mindre end 2,5 mio. deltagere. Festivalen strækker sig over en hel uge. Nogle af tidens største kunstnere har gennem årene gæstet festivalen her i blandt Christina Aguilera, Justin Timberlake og Rod Stewart. Festivalen finder sted i Rabat i Marokko.

1. Donauinselfest

3 mio. deltagere

Sammenlignet med nogle af verdens største festivaler er Roskilde festivalen i Danmark, blot en lille festival. Imponerende 3. mio deltagere gæster hvert år Donauinselfest på bare 3 dage. Festivalen finder sted i Wien i Østrig og det bedste af det hele ved denne festival er at den er gratis for de deltagende gæster. 

HVAD SIGER I?

Vi er meget interesseret i at høre din mening om denne liste. Derfor er du mere end velkommen til at skrive en kommentar.

Verdenslisten.dk

Om forfatteren

Verdenslisten

Verdenslisten har i løbet af de seneste år haft mere end 500.000 besøgende på siden. Visionen er at skabe en side til den nysgerrige læser, samt give et hurtigt vidensoverblik på en lang række af forskellige emner. Vi har gjort et stort arbejde ud af at lave nogle af nettets mest kompetente top 10 lister. Alle vores blogindlæg er lavet ud fra nogle af de mest troværdige kilder på internettet.

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate

Kategorier

Statistik

  • 5
  • 75
  • 527
  • 2.738
  • 48.474

Seneste kommentarer

ARKIVER