fbpx

Vælg side

VERDENS STØRSTE HÆR

Verdens Største Hær

Hvilket land har verdens største hær, og hvor mange soldater består hæren af. Det kan du finde ud af ved at tage et kig på vores opdateret liste over verdens største hær.

10. Egypten

438.500 Soldater

De militære styrker i Egypten består blandt andet af den Egyptiske hær, flåde, flyvevåbnet samt luftforsvar. Egypten bruger mellem 2 til 3 procent af BNP på udgifter til militæret og for at operere i militæret skal du være mellem 18-49 år. Egypten har et gensiddigt militært samarbejde med blandt andet USA, Rusland, Kina, Frankrig og Storbritanien.

9. Vietnam

482.000 Soldater

People’s Army of Vietnam (PAVN) som er kendt som folkets hær, består af bland andet af hæren, flåden og luftvåben. Værnepligtiges tjenestetid er 2 til 3 år. Styrkerne er udrustet med en blanding af gammel og lidt nyere sovjetisk- eller kinesisk produceret udstyr. Vietnam bruger 2,3% af BNP på udgifter til militæret.

8. Iran

523.000 Soldater

Irans militære styrker består blandt andet af hæren, flåden og luftvåbnet. Styrkerne er udstyret med en blanding af sovjetisk, kinesisk og lidt vestligt udstyr og er generelt meget moderne. Iran bruger 4,6% af BNP på udgifter til de militære tjenester i hæren.

7. Sydkorea

625.000 Soldater

Republikken Korea’s væbnede styrker har et årligt budget på mere end 43 milliarder dollars og dermed et af de højeste forsvarsbudgetter i verdenen. De bruger 2,6% af BNP på militæret. Det er obligatorisk at deltage i værnepligt som mand i perioden mellem 20 og 38 år. Værnepligten er på mellem 18 til 22 måneder.

6. Pakistan

653.800 Soldater

De militære styrker i Pakistan består af blandt andet hæren, flåden og luftvåbnet. Antallet af soldater i Pakistan gør den militære styrke til den største i de muslimske lande. Pakistan bruger 4% af BNP på udgifter til militæret. Der er ingen værnepligt i Pakistan og du kan frivilligt søge ind i alderen 16 til 23 år.

5. Rusland

900.000 Soldater

Rusland’s militære styrker blev oprettet i 1992 efter sovjetunionens opløsning. Rusland bruger over 60 milliarder dollars om året på militæret, hvilket svarer til 3,9% af BNP. Udstyret i styrkerne er hovedsageligt fra 1970’erne og 1980’erne og produceret af Sovjetunionens meget omfattende militærindustri.

4. Nordkorea

1.280.000 Soldater

Den militære styrke i Nordkorea består af hæren, flåden og luftvåbnet og set i forhold til indbyggeretallet som lyder på ca. 25 millioner, må det siges at være en ret imponerende militær styrke Nordkorea har. Udstyret er fra 1950’erne og 1960’erne og er af sovjetisk eller kinesisk fabrikat. Tjenestetiden for værnepligtige er på 5-12 år i hæren. Nordkorea bruger 4,9% af BNP på udgifter til den militære styrke.

3. USA

1.359.450 Soldater

USA’s militære styrker består af blandt andet af hæren, flåden, luftvåbnet og marinekorpset. Udstyret i USA’s militære styrker omfatter noget af det mest moderne i verdenen. På områder som elektronisk udstyr til overvågning og kontrol af operationer er USA entydigt foran alle andre i verden. USA bruger næsten 750 milliarder dollars om året på udgifter til militæret, hvilket svarer til 3,42% af BNP. I USA kan du starte i militæret som 17 årig, hvis du har forældrenes underskrift.

2. Indien

1.444.500 Soldater

Indiens militære styrker består blandt andet af hæren, flåden og luftvåbnet. Der er ingen værnepligt i Indien, hvilket gør at de har verdens største frivillige hær. Indien bruger 2,4% af BNP på udgifter til den militære styrke. Deres udstyr er en blanding af vestligt, sovjetisk og lokalproduceret udstyr.

1. Kina

2.035.000 Soldater

Kina er verdens største land og har derfor også verdens største hær. Militærtjeneste er i teorien obligatorisk for alle mænd når de fylder 18 år, kvinder kan registrere sig til at gøre tjeneste indenfor medicin, sundhed og andre tekniske tjenester fra en alder på 14 år. Til trods for at det er obligatorisk for mænd har Kina aldrig benyttet sig af muligheden for at håndhæve det, grundet et stort antal frivillige der melder sig til militærtjeneste. Kina bruger 1,3% af BNP på udgifter til militæret.

HVAD SIGER I?

Vi er meget interesseret i at høre din mening om denne liste. Derfor er du mere end velkommen til at skrive en kommentar.

Verdenslisten.dk

Om forfatteren

Verdenslisten

Verdenslisten har i løbet af de seneste år haft mere end 500.000 besøgende på siden. Visionen er at skabe en side til den nysgerrige læser, samt give et hurtigt vidensoverblik på en lang række af forskellige emner. Vi har gjort et stort arbejde ud af at lave nogle af nettets mest kompetente top 10 lister. Alle vores blogindlæg er lavet ud fra nogle af de mest troværdige kilder på internettet.

2 Kommentarer

 1. Carsten

  Ja så blev jeg lidt klogere.

  Svar
 2. alexander

  ok…

  Svar

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate

Kategorier

Statistik

 • 5
 • 75
 • 527
 • 2.738
 • 48.474

Seneste kommentarer

ARKIVER