Verdens Største Lande

Hvilken land er verdens største i forhold til indbyggertal, hvor i verden ligger det, og hvor mange bor der i landet. Find svaret ved at tage et kig på vores opdateret liste over verdens største lande (befolkningstal).

Kilde: http://www.worldometers.info
 

 

 

 

10 . Mexico – 131,3 mio.

Listen rundes af det Mexico, som ligger i Mellem-Amerika. Befolkningsvæksten har været kraftigt stigende gennem de sidste par årtier i Mexico, hvor også deres hovedstad, Mexico City, ligger højt på listen over verdens største byer. 

 

 

 

 

9. Rusland – 143,9 mio.

Rusland lander på listens 9. plads med et indbyggertal på 143,9 mio. I starten af 00’erne havde Rusland en negativ befolknings vækst, men de senere år er antallet af indbyggere igen steget i den gamle stormagt.

 

 

 

 

8. Bangladesh – 167,1 mio.

Listens 8. plads indtages af det det mindste land rent geografisk af vores 10 lande på listen. Indbyggertallet i Bangladesh ligger på 167,1 mio.

 

 

 

 

7. Nigeria – 197,9 mio.

Listens eneste afrikanske land er Nigeria der med sine 197, 9 mio. er klart det største land i afrika og det eneste på dette kontinent der runder de 100 millioner indbyggere. 

 

 

 

 

6. Pakistan – 202,3 mio.

Endnu et asiatiske land lander på listens 6. plads. Det krigsplagede land er med sine 202,3 mio. indbyggere verdens 6. største land.
 

 

 

 

5. Brasilien – 211,4 mio.

Det første og eneste sydamerikanske land på listen er Brasilien der med sine 211,4 mio. indbyggere er klart det største sydamerikanske land og indtager en flot 5. plads på listen over verdens største lande.

 

 

 

 

4. Indonesien – 267,9 mio.

Mange mennesker er faktisk ikke klar over det, men Indonesien er et kæmpe land i forhold til indbyggertallet, hele 267,7 mio. indbyggere bor der i det asiatiske land. De asiatiske lande dominere i stor grad vores top ti liste.

 

 

 

 

3. USA – 327,7 mio.

Klodens indtil videre eneste supermagt, ligger nummer 3 på listen over verdens største lande når det kommer til antallet af indbyggere.

 

 

 

 

2. Indien – 1,360 mia.

Nummer 2 på listen over verdens største lande i forhold til antallet af indbyggere er Indien. Ifølge flere prognoser vil Indien være verdens største land inden 2050, da landet har en større befolknings vækst end Kina. Indien er samtidig også verdens største Demokrati.

 

 

1. Kina – 1,417 mia.

Verdens største land målt på antalllet af indbyggere, Kina, har en imponerede folkemængde på hele 1,357 mia mennesker. Hvilke betyder at næsten 20 % af hele verdens befolkning lever i det kommunistiske land. Kina har ellers igennem mange år prøvet at reducerer antallet af indbyggere med deres et-barns politik.

 

 
2 Kommentarer

  1. Tak for info det viste jeg ikke

    Svar
  2. tak for info, vidste det allerede

    Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest