Verdens Største Øer

Hvilken ø er verdens største, hvor henne i verden befinder den sig og hvor stor er den. Det kan du finde ud af ved at tage et kig på vores opdateret liste over verdens største øer.

Kilde: Wikipedia
 

 

 

 

10. Ellesmere Island (196.236 km²)

Ellesmere Island runder listen af med en flot 10. plads. Øen er den 3. canadiske ø på listen som også ligger i Ishavet på det nordamerikanske kontinent. Øen har et indbyggertal på under 200.

 

 

 

 

9. Storbritannien  – (209.331 km²)

Øen Storbritannien er verdens 9. største og betstår af landene England, Skotland og Wales og kan nemt forveksles med staten Storbritannien som også består af England, Skotland, Wales.  Øen har et indbyggertal på omkring 60 mio.

 

 

 

 

8. Victoria Island (217.291 km²)

Canadas næststørste ø, er samtidig også listens 8. plads. Victoria Island er endnu en af verdens største øer, hvor det barske klima gør det svært at leve, derfor bor der kun omkring 2000 indbyggere på øen.

 

 

 

 

7. Honshu (225.800 km²)

Verdens 7. største ø er, Honshu, som er hovedøen i Japan, hvor også verdens største by, Tokyo, ligger. Størstedelen af befolkningen i Japan bor på Honshu, hvilket også gør øen til verdens næstmest befolkede ø.

 

 

 

 

 

6. Sumatra (473.481 km²)

Endnu en Indonesisk ø lander på top ti listen over verdens største øer. Sumatra er en af de tættest befolkede øer i verden og indbyggertallet lyder på lige i underkanten af de 50 mio.
 

 

 

 

5. Baffin Island  (507.451 km²)

På 5. pladsen finder vi Canadas største Ø som befinder sig i Ishavet på det nordamerikanske kontinent. Øen er ligesom Grønland meget lavt befolket og har et indbyggertal på blot 11.000.

 

 

 

 

4. Madagaskar (577.713 km²)

På listens fjerde plads finder vi Madagaskar, som har et helt unikt dyre og planteliv. Øen er en selvstændig stat og ligger ud for det afrikanske kontinent. Indbyggertallet på øen er omkring 22 mio.

 

 

 

 

3. Borneo (748.168 km²)

Øen Borneo er verdens 3. største og et velkendt turistmål for mange vesterlændinge. Øen er delt mellem 3 lande, Malaysia, Brunei og Indonesien og der bor ca. 20 mio mennesker på øen.

 

 

 

 

2. Ny Guinea (785.753 km²)

Verdens næststørste ø er Ny Guinea som er delt mellem de to lande, Indonesien og Papua Ny Guinea. Øen hang indtil for 5000 år siden sammen med Australien, og der er mange bjerge og vulkaner på øen.

 

 

 

 

1. Grønland  (2.130.800 km²)

Grønland er under Selvstyre, men tilhører kongeriget Danmark. 3/4 af grønland er dækket af is og der bor kun omkring 55.000 indbyggere på øen.

 

 

 
5 Kommentarer

 1. En korrektion: Storbritanien består kun af England, Wales og Skotland. Inkluderer man Nordirland hedder landet United Kingdom.

  Svar
  • Det er rigtig og vi har rettet teksten så den nu stemmer overens med dit udsagn

   Svar
 2. Jeg undrer mig over, at Australien ikke er med?
  Muligvis er jeg ikke specielt god til geografi, eller hvad det hedder, at kende verden,
  Men Australien er da en Ø,så vidt jeg ved?
  Vh
  Charlotte Norre

  Svar
  • Australien er en ø (og verdens største).
   Men Australien regnes for at være et kontinent 😉

   Svar
   • Det er præcis rigtig, hvad Rasmus skriver. Australien betegnes som en kontinent og er derfor ikke en ø i sig selv, og derfor heller ikke med på listen over verdens største øer. 🙂

    Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest