fbpx

Vælg side

VERDENS STØRSTE SOCIALE MEDIER

VERDENS STØRSTE SOCIALE MEDIER

Top 10 over verdens største sociale medier

Hvad hedder verdens største sociale medier og hvilke sociale medier er verdens største set på antallet af månedlige brugere. Du kan finde svaret ved at tage et kig på vores opdateret liste over verdens største sociale medier.

Sociale medier er en stor del af de fleste menneskers hverdag og antallet af sociale medier og brugere bliver kun større år efter år. For de fleste danskere er det især store sociale medier som Instagram, Facebook og Snapchat der bliver benyttet, men som listen viser dig, findes der nogle giganter inden for industrien som du nok aldrig har hørt om før!

10. Sina Weibo

497 mio. månedlige brugere

Sina Weibo er endnu en kinesisk social medie platform, som kun de færreste danskere kender til. Platformen er kun tilgængelig i sin helhed på kinesisk. Sino Weibo blev lanceret tilbage i 2009 og bliver primært brugt til mikro-blogging. Til trods for at platformen kun findes på kinesisk har den alligevel næsten 500 mio. månedlige brugere. Sina Weibo indtager en fornem placering på denne top 10 liste over verdens største sociale medier.

9. Qzone

517 mio. månedlige brugere

Endnu engang er der tale om en sociale medie platform som de fleste danskere ikke rigtig kender til. Qzone er ligesom flere af de andre sociale medier i Kina ejet af Tencent. Dette sociale medie bliver blandt andet brugt til deling af fotos og videoer samt at skrive dagbøger og blogs

8. QQ

731 mio. månedlige brugere

Det kinesiske selskab Tencent er igen firmaet bag denne sociale medie platform. QQ tilbyder udover muligheden for at skrive og videochatte med hinanden også muligheden for at spille online sociale spil, shopping og afspille musik. Selvom QQ ikke er det mest kendte sociale medie her i Danmark, er det et af de ældste sociale medier med et lancerings år i 1999.

7. TikTok

800 mio. månedlige brugere

En af de nyere sociale medier der findes på markedet. TikTok er oprindeligt blive brugt til at dele smål Lip-Syns videoer, talenter og korte dansevideoer, men bruges ofte også til udfordringer til andre brugere. TikTok blev lanceret i 2016 og er ejet af det kinesiske selskab ByteDance.

6. Instagram

1. mia. månedlige brugere

Instagram er især de seneste par år blevet et yderest populært social medie. Mediet bliver primært brugt til at fremvise billeder og videoer fra private brugere og virksomheder. Enkeltpersoner kan ved hjælp af dette sociale medie opbygge sit eget brand og kalde sig for influencere, hvorpå virksomheder vil betale disse personer for at promovere deres produkter. Instagram er ligesom andre af de sociale medier på denne liste ejet af Facebook.

5. WeChat

1,15 mia. månedlige brugere
Wechat er måske ikke det mest kendte sociale medie på vores breddegrader, men i Kina er appen den største af sin slags. WeChat er udviklet af det kinesiske selskab Tencent og råder over en lang række af forskellige funktioner. Via WeChat er det muligt at sende tekst og videobeskeder som vi kender det fra Facebook, men appen fungere også som en betalingsapp. Den kinesiske regering er kendt for at overvåge de informationer der går gennem appen.

4. Facebook Messenger

1,3 mia. månedlige brugere

Endnu engang er der tale om et social medie der er udviklet af Facebook. Navnet er Facebook Messenger og appen udgør sin egen selvstændige platform under Facebook brandet. Ikke mindre end 1,3 mia. brugere benytter sig hver måned af dette sociale medie og derfor er Facebook Messenger i blandt verdens største sociale medier.

3. Whatsapp

1,6 mia. månedlige brugere

Det sociale medie WhatsApp har ikke samme popularitet i Danmark som det har i mange andre steder i verden. Men det sociale medie, som egentlig bare er en App udviklet og ejet af Facebook, kan bruges til at sende stort set alle typer af mediefiler mellem brugerne. WhatsApp blev lanceret i 2011.

2. YouTube

2 Mia. månedlige brugere

Et af nutidens mest populære sociale medier er YouTube. Her har brugere mulighed for at dele indhold via videoer. Det at være Youtuber er et helt fænomen i sig selv, og mange artister og kunstnere er blevet kendt gennem dette medie. Faktisk forholder det sig sådan, at det er Google der ejer Youtube, hvilket de har gjort siden 2006. Youtube benytter sig af sloganet “Broadcast Yourself”. 

1. Facebook

2,45 mia. månedlige brugere

Næsten 2,5 mia. månedelige brugere benytter sig af Facebook hver eneste måned. Det sociale medie blev lanceret i 2004 og manden bag, Mark Zuckerberg, er i dag en af verdens rigeste personer. Facebook er med afstand det største sociale medie i verden, og som du læste tidligere på listen, ejer Facebook andre af de sociale medie giganter.

HVAD SIGER I?

Vi er meget interesseret i at høre din mening om denne liste. Derfor er du mere end velkommen til at skrive en kommentar.

Verdenslisten.dk

Om forfatteren

Verdenslisten

Verdenslisten har i løbet af de seneste år haft mere end 500.000 besøgende på siden. Visionen er at skabe en side til den nysgerrige læser, samt give et hurtigt vidensoverblik på en lang række af forskellige emner. Vi har gjort et stort arbejde ud af at lave nogle af nettets mest kompetente top 10 lister. Alle vores blogindlæg er lavet ud fra nogle af de mest troværdige kilder på internettet.

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate

Kategorier

Statistik

  • 5
  • 75
  • 527
  • 2.738
  • 48.474

Seneste kommentarer

ARKIVER