Verdens Største Søer

Hvilken sø er verdens største målt på km², hvor i verden ligger den, og hvor stor er den. Det kan du finde ud af ved at tage et kig på vores opdateret liste over verdens største søer.

Kilde: Wikipedia
 

 

 

10. Great Slave Lake – 28.930 km²

Top ti listen over verdens største søer rundes af med, Great Slave Lake som ligger i Canada. Søen er den dybeste på Nordamerikanske kontinent med dybder ned til 614 meter. 

 

 

 

9. Malawi søen – 30.044 km²

Det afrikanske kontinents 3. største sø og verdens 9. største sø er Malawi Søen. Søen er kendt for sit rige dyreliv og indeholder flere fiskearter end nogen andre søer i verden. 

 

 

 

8. The Great Bear Lake – 31.080 km²

The Great Bear Lake som udelukkende ligger i Canada er verdens 8. største sø. Navnet referere til et af verdens største landdyr, grizzlybjørnen.

 

 

 

7. Baikal – 31.500 km²

Søen Baikal ligger på en 7. plads over verdens største søer. Bailan ligger i Rusland og er med en max. dybde på 1637 meter verdens dybeste sø.

 

 

 

6. Tanganyika Søen – 32.893 km²

Verdens 6. største sø, er Afrikas næststørste sø. Der er her tale om Tanganyika Søen som på sine dybbeste steder er helt op til 1470 meter dyb.
 

 

 

5. Lake Michigan – 58.000 km²

Verdens 5. største sø er, Lake Michigan, som er den sidste af “The Great Lakes” som lander på top ti listen over verdens største søer. Søen ligger i USA, og er den største sø i verden som kun omgrænses af et land.

 

 

 

4. Lake Huron – 59.600 km²

Verdens 4. største sø er, Lake Huron, som er en af “The Great lakes” på det Nordamerikanske kontinent. Søen består af ferskvand og ligger på grænsen mellem USA og Canada.

 

 

 

3. Victoria Søen – 69.485 km²

Verdens 3. største sø er Victoria Søen. Søen ligger på det Afrikanske kontinent og er dermed Afrikas største sø. Søen fik sit navn efter den engelske dronning, Dronning Victoria.

 

 

 

2. Lake Superior – 82.414 km²

Med en størrelse på næsten 2 gange Danmark er Lake Superior verdens næststørste sø. Lake Superioer er verdens største ferskvands sø og ligger på grænsen mellem USA og Canada.

 

 

 

1. Det Kaspiske Hav – 371.100 km²

Det Kaspiske Hav er uden sammenligning verdens største sø, det var romerne der i sin tid navngav søen, som de troede var et hav. Det Kaspiske Hav ligger på grænsen mellem Europa og Asien og er over 8 gange større end Danmark. Søen består af Saltvand.
0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest