fbpx

Vælg side

VERDENS STØRSTE SØER

Verdens Største Søer

Hvilken sø er verdens største, hvor i verden ligger den, og hvor stor er den. Det kan du finde ud af ved at tage et kig på vores opdateret liste over verdens største søer.

Placeringen af søen på billedet er markeret ved hjælp af vores ikon.

10. Great Slave Lake

28.930 km²

Top ti listen over verdens største søer rundes af med, Great Slave Lake som ligger i Canada. Søen er den dybeste på Nordamerikanske kontinent med dybder ned til 614 meter.

9. Malawi søen

30.044 km²

Det afrikanske kontinents tredje største sø og verdens 9. største sø er Malawi Søen. Søen er kendt for sit rige dyreliv og indeholder flere fiskearter end nogen andre søer i verden.

8. The Great Bear Lake

31.080 km²

The Great Bear Lake som udelukkende ligger i Canada er verdens 8. største sø. Navnet referere til et af verdens største landdyr, grizzlybjørnen.

7. Baikal

31.500 km²

Søen Baikal ligger på en 7. plads over verdens største søer. Baikal ligger i Rusland og er med en max. dybde på 1637 meter verdens dybeste sø. Rusland er også på listen over verdens største lande

6. Tanganyika Søen

32.893 km²

Verdens 6. største sø, er Afrikas næststørste sø. Der er her tale om Tanganyika Søen som på sine dybbeste steder er helt op til 1470 meter dyb.

5. Lake Michigan

58.000 km²

Verdens 5. største sø er, Lake Michigan, som er den sidste af “The Great Lakes” som lander på top ti listen over verdens største søer. Søen ligger i USA, og er den største sø i verden som kun omgrænses af et land.

4. Lake Huron

59.600 km²

Verdens 4. største sø er, Lake Huron, som er en af “The Great lakes” på det Nordamerikanske kontinent. Søen består af ferskvand og ligger på grænsen mellem USA og Canada.

3. Victoria Søen

69.485 km²

Verdens 3. største sø er Victoria Søen. Søen ligger på det Afrikanske kontinent og er dermed Afrikas største sø. Søen fik sit navn efter den engelske dronning, Dronning Victoria.

2. Lake Superior

82.414 km²

Med en størrelse på næsten 2 gange Danmark er Lake Superior verdens næststørste sø. Lake Superioer er verdens største ferskvands sø og ligger på grænsen mellem USA og Canada.

1. Det Kaspiske Hav

371.100 km²

Det Kaspiske Hav er uden sammenligning verdens største sø, det var romerne der i sin tid navngav søen, som de troede var et hav. Det Kaspiske Hav ligger på grænsen mellem Europa og Asien og er over 8 gange større end Danmark. Søen består af Saltvand.

HVAD SIGER I?

Vi er meget interesseret i at høre din mening om denne liste. Derfor er du mere end velkommen til at skrive en kommentar.

Verdenslisten.dk

Om forfatteren

Verdenslisten

Verdenslisten har i løbet af de seneste år haft mere end 500.000 besøgende på siden. Visionen er at skabe en side til den nysgerrige læser, samt give et hurtigt vidensoverblik på en lang række af forskellige emner. Vi har gjort et stort arbejde ud af at lave nogle af nettets mest kompetente top 10 lister. Alle vores blogindlæg er lavet ud fra nogle af de mest troværdige kilder på internettet.

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate

Kategorier

Statistik

  • 5
  • 75
  • 527
  • 2.738
  • 48.474

Seneste kommentarer

ARKIVER