Verdens Største Vindmøller

Hvilken vindmølle er verdens største, hvor stor er den, og hvem har produceret den det kan du finde ud af ved at tage et kig på vores opdateret liste over verdens største vindmøller.

På vores liste er det størrelse, eller rettere sagt, mængden af strøm vindmøllen kan producerer, der afgør hvilken placering møllen har på listen. Samtlige vindmøller på listen har et vingefang på mere en 120 meter, hvilket er større end længden på en fodboldbane. For at give et bedre svar på hvorfor de forskellige vindmøller ender på deres position i top ti listen kan du se klikket ind på dette link: http://www.windpowermonthly.com/10-biggest-turbines

Kilde: windpowermonthly.com
 

 

 

10. Adwen AD5-135

Til at runde listen af har vi endnu en mølle fra joint-venture selskabet mellem Gamesa og Areva, møllen producere 5MW og har et vingefang på 135 meter.

 

 

 

 

 

9. Dongfang/hyundai Heavy Industries

Verdens 9. største vindmølle er på kontrakt hos 2 forskellige firmaer både hos Dongfang og Hyundai Heavy Industries, møllen kan producere 5.5 MW og har et vingefang på 140M. 

 

 

 

8. Sinovel SL6000

Den kinesiske producent Sinovel kommer også med deres bud på en kæmpe vindmølle. Modellen hedder Sinovel SL 6000 og producerer 6 megawatt og har et vingefang på 128 meter eller 155 meter, hvilket er nok til at komme ind på listens 8. plads. 

 

 

 

7. GE Haliade 6MW

Generel Electric er firmaet bag verdens 7. største vindmølle. Vindmøllen kan i alt producere 6MW og har et vingefang på 150,8 meter.

 

 

 

 

 

6. Senvion 6.2M152 

Verdens 6. største vindmølle er produceret af det tyske selskab Senvion. Vindmøllen kan producerer i alt 6.15 MW og har et vingefang på enten 126 eller 152 meter.

 
 

 

 

5. Ming Yang SCD 6.0MW

Verdens 5 største vindmølle kommer fra den kinesiske producent Ming Yang. Vindmøllen er endnu ikke kommet i serie produktion, men indtager alligevel listens 5. plads med 6.0MW og et vingefang på 140 meter.  

 

 

 

4. Enercon E126 7.5MW

Verdens 4. største vindmølle producerer 7,58 Megawatt og har et vingefang på 127 meter. Vindmøllen fra Enercon er den eneste vindmølle på top ti listen over verdens største vindmøller som er en on-shore vindmølle. 

 

 

 

3. Siemens-Gamesa Renewable Energy SWT-8.0-154

Verdens 3. tredje største vindmølle udspringer af endnu et joint-venture i vindmølle branchen. Her er det den tyske producent der har slået sig sammen med konkurrenten fra Spanien og lavet vindemøllen der lander på listens 3. plads. Vindmøllen producerer ligesom listens 2. pladsen 8MW, men vindfanget er en del mindre på kun 154 meter.

 

 

 

2. Adwen AD-180 

Endnu et joint venture i vindmølle branchen tager 2. pladsen på listen over verdens største vindmøller. Selvom vindmøllen fra Adwen har verdens største vingefang på i alt 180 meter, så lander den kun på listens 2. plads da den kun kan producerer 8MW.

 

 

 

1. MHI Vestas V164 9.5MW

Det danske vindmølle selskab har produceret verdens største vindmølle målt på antallet af megawatt møllen kan producerer. Deres V165 model kan i alt producerer 9.5MW. Vindmøllen har et vingefang på ikke mindre end 164 meter.
6 Kommentarer

 1. Jeg syntes det er vildt det med den vindmølle.

  Svar
  • Der må jeg være enig Gitte

   Svar
   • Jeg er enig med Gitte og Gitte

    Svar
 2. Vestas’s vindmøller er opgraderet til 9MW

  Svar
  • Og den er så opgraderet til 10 MW … 😉

   Svar
   • Det er korrekt de er opdateret og i efteråret har iværksat salget af verdens første 10 MW vindmølle, dog er møllen stadig ikke sat op nogen steder i verden, og vil ikke blive det før 2021, derfor går der stadig en del år inden vi kan opdaterer listen med den vindmølle.

    Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest